Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Oosterparkkwartier, Groningen | 1,1 miljoen bakstenen gemetseld met het pointmastersysteem

Oosterparkkwartier, Groningen | 1,1 miljoen bakstenen gemetseld met het pointmastersysteem

De woningen in het Oosterparkkwartier hebben flinke, hoge gevels en platte daken. Dat beviel Rik Mulderij, directeur/eigenaar van Mulderij bv. De gevels vroegen namelijk om veel metselwerk en leenden zich uitstekend voor de toepassing van de hefsteiger.

“We hebben eerst in goed overleg met de uitvoerder van Nijhuis een planning gemaakt”, vertelt Mulderij. “We hebben een goede verstandhouding met Nijhuis en kunnen uitstekend samenwerken. Mede hierdoor haalden we het gewenste productietempo van 35.000 tot 40.000 stenen per week.” Vervolgens zette Mulderij de medewerkers in die vertrouwd waren met het pointmastersysteem en leverde het benodigde materieel. “Dankzij de gezamenlijke aanpak verliep het werk optimaal en was Nijhuis voortdurend op de hoogte van de voortgang van het werk.”

Pointmastersysteem

Mulderij was een jaar actief in het Oosterparkkwartier en verwerkte in die periode 1,1 miljoen bakstenen met het zogenaamde pointmastersysteem. Bij deze voegtechniek gebeurt het uitkrabben en doorstrijken van de voeg in één handeling. Zo ontstaat een verdiepte voeg met een vlakke, afgestreken mortel. “Door de verdiepte voeg ontstaat bovendien een schaduwwerking die zorgt voor een levendig beeld”, aldus Mulderij. “Zowel de aannemer als architect waren zeer enthousiast over het eindresultaat.”

Eigen hefsteiger en verreiker

Het metselwerk werd uitgevoerd vanaf een hefsteiger. Dit werkplatform hangt aan twee masten en wordt hydraulisch verplaatst. De metselaars kunnen dit zelf vanaf de steiger regelen. “Zo werken zij steeds op de juiste hoogte”, licht Mulderij toe. “Een groot Arbotechnisch voordeel. De bevoorrading van de steiger regelden we met een eigen verreiker. Opdrachtgever Nijhuis was dus echt ontzorgd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details