Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Onbegrensde mogelijkheden met glazen afscheidingen
Met Pyrobel Vision Line krijg je een glaswand zonder verticale profielen.

Onbegrensde mogelijkheden met glazen afscheidingen

‘Het glas is brandwerend, maar dat zie je niet’

Op de Bouwbeurs presenteerde AGC Glass Europe twee innovatieve glasoplossingen waarbij de mogelijkheden uitgebreider zijn dan veel mensen zouden denken. De Pyrobel Vision Line is een oude bekende, maar de brandwerende uitvoering van het vacuümglas FINEO werd dit jaar pas gelanceerd. Een fraaie esthetiek gecombineerd met grote energieprestaties en veiligheid.

Volledige transparantie

Wie een scheidingswand binnen een gebouw wenst, loopt er al gauw tegenaan dat deze onderbroken wordt door profielen. Dit is anders bij de Pyrobel Vision Line. Hierbij worden meerdere brandwerende glaspanelen verbonden met een doorzichtige siliconenvoeg van 4 tot 5 mm. Het interieur krijgt een prachtig heldere uitstraling, terwijl het glas brandveilig is aan beide zijden, slagvast en geluid wordt gedempt. Het is ook mogelijk om een hoek te creëren van 90° tot 180°.

“Je kunt er brandveilige gangen en compartimenten mee maken, terwijl je niet ziet dat het brandwerend glas is”, zegt Jan Liebeton, productmanager bij AGC. Het glas wordt breed toegepast binnen kantoorgebouwen, scholen en zorginstellingen. “Eigenlijk overal waar men een hoogwaardige transparante en brandwerende oplossing zoekt. Het glas is verkrijgbaar tot 3 meter hoog en kan dus van vloer tot plafond geplaatst worden. Je kunt er kleine wanden mee maken, maar ook wanden van een onbeperkte lengte.”

Beter isoleren met dun glas

Wie op zoek is naar goed isolerend, dun glas dat ook nog eens brandwerend is, komt uit bij Pyrobel FINEO. Dit glas is verkrijgbaar vanaf 26 mm dik en wordt daarom vooral toegepast bij de renovatie van bestaande kozijnen. Ook FINEO ziet eruit als normaal enkel glas, maar bevat bijzondere eigenschappen, zegt Liebeton. “Het glas haalt met gemak een U-waarde van 0,7 en betere waardes liggen in het verschiet. AGC heeft FINEO zelf ontwikkeld en is het enige bedrijf dat het kan produceren. Met name voor oudere gebouwen waar het aanzicht behouden moet blijven, is dit glas geschikt. Je hoeft het kozijn niet aan te passen en toch kun je het gebouw opwaarderen naar Energieklasse A.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details