Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuw caravancentrum in Vianen
Het nieuwe bedrijfspand stond in zeven maanden na het aanbrengen van de eerste paal. (Beeld: Aannemersbedrijf P. van Leeuwen / Ton de Bruin)

Nieuw caravancentrum in Vianen

Bouwteam als impuls voor sterke prestaties

Het nieuwe bedrijfspand stond in zeven maanden na het aanbrengen van de eerste paal. Aannemersbedrijf P. van Leeuwen werkte vanaf de voorbereidingen intensief samen met Caravan Centrum Meerkerk en de partners in het bouwteam. Daarin werd de basis gelegd voor kwaliteit en een snelle realisatie.

De royale showroom bevindt zich op de eerste verdieping. (Beeld: Aannemersbedrijf P. van Leeuwen / Ton de Bruin)

“Een bouwteam met gelijkwaardige en transparante samenwerking heeft onze sterke voorkeur, omdat iedereen vanaf de ontwerpfase zijn expertise inbrengt”, benadrukt Cees den Otter, directeur van het aannemersbedrijf. “Dit leidt tot de beste kwaliteit, prijs en planning. Het grootste deel van onze omzet komt uit bouwteamprojecten en eigen of gezamenlijke ontwikkeling. We zijn dus gewend om verantwoordelijkheid te nemen. Op dit project hebben we, vooruitlopend op de definitieve opdracht, de uitwerking van de staalconstructie in gang gezet om de staallevering zeker te stellen en verdere prijsstijgingen voor te zijn. Daarbij draait het volledig om vertrouwen.”

Denkkracht

Het bouwteam bestond uit de opdrachtgever, VOCUS architecten, ingenieursbureau IBT, directievoerder/bouwbegeleider Aad van den Beukel en vertrouwde co-makers. “Ruim veertig jaar zijn we actief in de utiliteits- en woningbouw en met sommige leveranciers werken we bijna net zo lang samen, waardoor we optimalisaties bereiken”, vertelt Den Otter. “Dat deden we met HJ Metaalbewerking voor de staalconstructie. Met gevelbouwer JM van Delft & zn dachten we mee met de architect over de glazen entree van het pand.”

De voorzieningen in de werkplaats zijn al tijdens de bouw ingepast. (Beeld: Aannemersbedrijf P. van Leeuwen / Ton de Bruin)

“Met Cladding Partners deden we voorstellen voor een kostenefficiënte gevelbekleding, met een hoge isolatiewaarde en een nokkenprofiel volgens het ontwerp. Onze vaste partner Brandsen zorgde weer voor uitstekend installatiewerk. Het energieneutrale pand is voorzien van een warmtepomp en PV-panelen en uitgevoerd met goede isolatie en een hoge kierdichtheid. Voor het houtwerk gebruikten we verantwoord FSC-hout. Het is dus een heel duurzaam project.”

Waarmaken

“Drie maanden na de contractondertekening brachten we de eerste boorpalen aan, ondanks de leveringsonzekerheid van bouwmaterialen. Onze vakmensen hebben de schouders eronder gezet, soms buiten de reguliere werktijden, om de betonvloer vóór de zomer te storten. Deze mijlpaal was bepalend voor de afbouw in het najaar en de geplande oplevering begin december. We hebben de opdrachtgever de ruimte gegeven om de voorzieningen in de werkplaats tijdens de bouw in te passen, wat zeer gewaardeerd werd.”

Half december verhuisde Caravan Centrum Meerkerk naar het nieuwe pand in Vianen met kantoren, campingwinkel, magazijn en moderne werkplaats op de begane grond en een royale showroom op de eerste verdieping voor nieuwe en gebruikte caravans en voortenten. Voor onderhoud en reparaties kunnen de caravanbezitters terecht in de werkplaats. 

Ontwerpvisie

“Het gaat om de bedrijfsvoering: een mooie ruimte om de caravans te presenteren en bezoekers te enthousiasmeren, gecombineerd met een werkplaats”, aldus Michael Noordam, architect en eigenaar van VOCUS architecten. “Typerend voor ons bureau is dat we met de klant in gesprek gaan om de eisen te doorgronden en te inspireren, waardoor iets wat onhaalbaar leek toch mogelijk wordt. De kern van ons ontwerp is de uitnodigende glazen entree waar bezoekers natuurlijkerwijs naartoe lopen en gastvrij ontvangen worden. Daaraan gekoppeld vind je de twee delen van het gebouw, wat los van elkaar en met een hoogteverschil en een geveldetaillering die de hoogte optisch verkleint. Hierdoor sluiten we aan bij de stedenbouwkundige voorwaarden en is een vriendelijke uitstraling ontstaan van het grotere geheel.” 

Trots

“Voor onze vaste relatie mochten we opnieuw een mooi en duurzaam project realiseren”, zegt Den Otter tot slot. “Door ieders inzet liep het allemaal als een zonnetje, waardoor we er met veel plezier aan hebben gewerkt. Vol trots voegen we Caravan Centrum Meerkerk in Vianen toe aan onze referentielijst en we houden ons aanbevolen voor vergelijkbare projecten!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details