Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

nhow Amsterdam RAI | Montage interieurglas was vooral een logistieke uitdaging

hsm_glas_011-kopieren

24 februari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Na hotels als Pakhuismeesteren Rotterdam, Marriott Beach resort Curaçao en New Kit Amsterdam voorzag HSM Glas ook nhow Amsterdam RAI van het nodige interieurglas. De logistiek vormde het belangrijkste aandachtspunt.

“Vorig jaar maart vroeg Pleijsier Bouw ons om mee te denken over het glas van de liften”, zegt Sales- en Projectmanager Albert van der Linden van HSM. “Wij berekenden de samenstelling van het glas, uitgaande van een lijnlast van 3,0 kN/m². Vervolgens kregen we opdracht voor de levering en montage van de douchewanden, spiegelwanden en spiegelprofiellijsten in de hotelkamers. Ook voorzagen we de dagkanten van de toegangsdeur naar de badkamer van rvs. Verder brachten we op de 23e verdieping twee spiegelplafonds aan met elk 5 meter diameter.”

HSM Glas leverde en monteerde de douchewanden, spiegelwanden en spiegelprofiellijsten in de hotelkamers.

 

Goede voorbereiding, soepele samenwerking

In november 2018 startte HSM met de montage van het glas en de spiegelwanden. Van der Linden: “Elke twee weken maten we een verdieping in. Vervolgens hadden we acht tot tien dagen om het glas, het rvs en de spiegels te monteren. Dat bereidden we goed voor, door van tevoren alle materialen per verdieping uit te lopen. Zo kon de montage snel van start en bleef de trein van werkzaamheden rijden. Ondanks de enorme omvang verliep het werk vlot. Natuurlijk stonden we wel eens voor een lastige opgave, maar samen met Pleijsier Bouw kwamen we steeds weer tot een oplossing. Mede door die soepele samenwerking is het werk top verlopen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details