Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
NewLogic III | Tilburg

NewLogic III | Tilburg

Hoogwaardige dockproducten voor een luchtdichte schil

“Het mooiste distributiecentrum van Nederland.” Zo noemt sales manager Herman Cohen van Stertil het nieuwe distributie­centrum NewLogic III. In opdracht van Heembouw engineerde, produceerde en installeerde Stertil 37 dock levellers, 37 dockdeuren, 2 maaivelddeuren en 36 dockshelters.

NewLogic III is een state-of-the-art distributiecentrum op business park ‘Het Laar’ in Tilburg, direct aan de A58. “Een echte eyecatcher”, zegt Cohen. “Dat geldt niet alleen voor het futuristische design, maar ook voor de hoge mate van duurzaamheid. NewLogic III voldoet ruimschoots aan de eisen van BREEAM Outstanding. Mooi dat we daar met onze producten aan bijdragen.”  

Luchtdichte buitenschil
De dock levellers, deuren en shelters van Stertil sluiten naadloos aan op de visie van DOKVAST, de eigenaar van het distributiecentrum. Het vastgoedbedrijf heeft ruime ervaring met BREEAM en benadert de categorie ‘energie’ vanuit de Trias Energetica. In deze strategie voor energiezuinig ontwerpen staan drie stappen centraal: zorg voor een luchtdichte buitenschil, gebruik duurzaam opgewekte energie en ga zuinig om met fossiele brandstoffen. “Wij dragen bij aan de luchtdichte schil”, zegt Cohen. “We pasten 80 millimeter dikke dockdeuren toe met een hoge isolatiewaarde. De deuren zijn voorzien van inbraakwerende panoramavensters.”

Levellers en shelters
Cohen vervolgt: “Ook onze goed afgedichte dock levellers leveren een belangrijke bijdrage aan de BREEAM-score. We leverden en installeerden 34 dock levellers van 3 bij 2 meter en een capaciteit van 8 ton. De andere 3 dock levellers zijn zogenoemde jumbo’s, van 5 bij 2 meter. Zij zijn uitschuifbaar en hebben 10 ton capaciteit.” Minstens zo belangrijk voor de luchtdichtheid van het distributiecentrum, zijn de dockshelters. Zij zorgen ervoor dat er voor, tijdens en na het laden of lossen geen lucht in of uit het gebouw gaat. Met hoogwaardige perronbumpers zorgt Stertil ervoor dat de vrachtwagens veilig kunnen aandocken.

DOCC Control
De deuren en levellers zijn voorzien van sensoren. Deze sensoren houden eventuele storingen bij, maar ook hoe vaak de deuren en levellers open- en dichtgaan. Op basis van die gegevens kan Stertil snel schakelen bij storingen en het onderhoud optimaliseren. Cohen: “Via de app van DOCC Control worden de gegevens uitgelezen. DOCC Control is het superslimme gebouwbeheerplatform van DOKVAST, dat momenteel wordt geïmplementeerd op NewLogic III. Wij zijn daarbij betrokken voor de deuren en levellers. Erg leuk om op deze manier met de toekomst van gebouwbeheer bezig te zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details