Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nauwkeurigheid en innovatie: De juiste maatvoering voor Oranjewoud

Nauwkeurigheid en innovatie: De juiste maatvoering voor Oranjewoud

Oranjewoud was een redelijk groot project voor BDM, hoewel ze toch zo’n 800 projecten per jaar doet. Hier werd gebruik gemaakt van total stations, waarmee de afstanden en hoeken tot op de millimeter nauwkeurig gemeten worden. Andere meetmogelijkheden binnen het bedrijf zijn drones, 3D laserscanning en hoge precisie metingen door middel van lasertracking. Rein Brandsma vertelt: “We hebben de tekeningen van de architect, constructeur en installateur ingelezen in één model en konden van hieruit alle onderdelen maatvoeren. Het ging hier om meerdere verdiepingen, dus we moesten ervoor zorgen dat de maatvoering op iedere verdieping hetzelfde nulpunt had. Niet alleen op de tekening, maar ook op locatie moeten de wanden en alle leidingen recht boven elkaar, in één lijn liggen. Deze punten markeren wij heel precies op de bouw.”

Een belangrijk kenmerk van BDM is dat het bedrijf innovatief is. De medewerkers werken met de allernieuwste apparatuur en technieken. Ook zijn ze flexibel en kunnen ze snel schakelen. Dit kwam ook bij Oranjewoud van pas, vertelt Bastiaan Witteveen, bedrijfsleider bij BDM. “We moesten steeds schakelen tussen de verschillende gebouwen, omdat we niet alles vanuit één positie kunnen meten. We werken vaak voor Van Wijnen en denken ook mee over hoe het proces efficiënter kan, zonder dat de kwaliteit verloren gaat.”

BDM werd opgericht door Rein Brandsma in 2007. Inmiddels telt het bedrijf 28 medewerkers en wordt er gebouwd aan een nieuw bedrijfspand. Dit moet in juni 2021 in gebruik genomen worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details