Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Meer comfort en lagere woonlasten als resultaat van een energetische verduurzaming

Meer comfort en lagere woonlasten als resultaat van een energetische verduurzaming

Op dit moment is Nijhuis Bouw B.V., één van de vaste bouwpartners voor de E-Sequent renovatieprojecten van de Alliantie, bezig met de verduurzaming van 91 woningen aan de Dierenpaden in het Leusderkwartier.

Isoleren en meer

Soesterkwartier, Kruiskamp, Liendert, Schuilenburg, …: het zijn maar een paar buurten in Amersfoort, waar de laatste tijd verduurzamingswerken aan woningen van de Alliantie zijn uitgevoerd. Deze werkzaamheden maken de woningen niet alleen comfortabeler, maar resulteren ook in lagere woonlasten en dragen bij aan een duurzame wereld. “Als één van de vaste partners van de woningcorporatie hebben wij al meerdere woningen onder handen genomen. In deze fase zijn 91 woningen aan de Dierenpaden in het Leusderkwartier aan de beurt”, vertelt Arno Dankers, projectleider bij Nijhuis Bouw. “We hebben eerst gekeken welke verbeteringen we in deze vooroorlogse wijk konden uitvoeren. Zo worden daken, gevels en vloeren beter geïsoleerd. We vervangen dakpannen, kozijnen en beglazing en ook het binnenklimaat in de woningen wordt aanzienlijk verbeterd, door de installatie van vraaggestuurde ventilatie op basis van CO2-sensors. Om de brandbeveiliging te verbeteren, worden rookmelders geïnstalleerd en op het dak plaatsen we zonnepanelen.”

Verduurzamen gebeurt vooral door het isoleren van de buitenkant van de woningen. Zo worden onder meer kozijnen en beglazing vervangen.

Renoveren en de natuur beschermen

De verduurzaming van de woningen heeft niet enkel voordelen voor de mens. Ook de dieren varen er wel bij. Bij deze renovatie zijn de bouwpartners namelijk gebonden aan de geldende regels rond flora en fauna. “Door onze ervaring kunnen we bij Nijhuis Bouw ook op dat vlak het nodige advies geven. Dit project aan de Dierenpaden is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de voorbereidingsfase hebben we een analyse gemaakt van alle flora en fauna die in deze buurt aanwezig is. Zo werd besloten om vaste verblijfplaatsen te creëren voor de verschillende vogelsoorten en om definitieve inmetselkasten voor de vleermuizen in de kopgevels te integreren”, sluit Dankers af. “Als specialist in renovatie is een dergelijk project ons op het lijf geschreven We zijn in november 2020 gestart en in oktober van dit jaar moeten de werkzaamheden afgerond zijn. Aangezien het om bewoonde eengezinswoningen gaat, zijn duidelijke afspraken tussen de bouwpartners én met de bewoners cruciaal.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details