Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Meer comfort en lagere woonlasten als resultaat van een energetische verduurzaming

Samen met gemeenten, aannemers, corporaties, gebouweigenaren, netbeheerders én bewoners zet woningcorporatie de Alliantie al geruime tijd fors in op de verduurzaming van woningen, ook in Amersfoort.

DIERENPADEN_2_IMG_2660 kopiëren

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Nijhuis Bouw B.V.

28 juni 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Op dit moment is Nijhuis Bouw B.V., één van de vaste bouwpartners voor de E-Sequent renovatieprojecten van de Alliantie, bezig met de verduurzaming van 91 woningen aan de Dierenpaden in het Leusderkwartier.

Isoleren en meer

Soesterkwartier, Kruiskamp, Liendert, Schuilenburg, …: het zijn maar een paar buurten in Amersfoort, waar de laatste tijd verduurzamingswerken aan woningen van de Alliantie zijn uitgevoerd. Deze werkzaamheden maken de woningen niet alleen comfortabeler, maar resulteren ook in lagere woonlasten en dragen bij aan een duurzame wereld. “Als één van de vaste partners van de woningcorporatie hebben wij al meerdere woningen onder handen genomen. In deze fase zijn 91 woningen aan de Dierenpaden in het Leusderkwartier aan de beurt”, vertelt Arno Dankers, projectleider bij Nijhuis Bouw. “We hebben eerst gekeken welke verbeteringen we in deze vooroorlogse wijk konden uitvoeren. Zo worden daken, gevels en vloeren beter geïsoleerd. We vervangen dakpannen, kozijnen en beglazing en ook het binnenklimaat in de woningen wordt aanzienlijk verbeterd, door de installatie van vraaggestuurde ventilatie op basis van CO2-sensors. Om de brandbeveiliging te verbeteren, worden rookmelders geïnstalleerd en op het dak plaatsen we zonnepanelen.”

Verduurzamen gebeurt vooral door het isoleren van de buitenkant van de woningen. Zo worden onder meer kozijnen en beglazing vervangen.

Renoveren en de natuur beschermen

De verduurzaming van de woningen heeft niet enkel voordelen voor de mens. Ook de dieren varen er wel bij. Bij deze renovatie zijn de bouwpartners namelijk gebonden aan de geldende regels rond flora en fauna. “Door onze ervaring kunnen we bij Nijhuis Bouw ook op dat vlak het nodige advies geven. Dit project aan de Dierenpaden is daar een mooi voorbeeld van. Tijdens de voorbereidingsfase hebben we een analyse gemaakt van alle flora en fauna die in deze buurt aanwezig is. Zo werd besloten om vaste verblijfplaatsen te creëren voor de verschillende vogelsoorten en om definitieve inmetselkasten voor de vleermuizen in de kopgevels te integreren”, sluit Dankers af. “Als specialist in renovatie is een dergelijk project ons op het lijf geschreven We zijn in november 2020 gestart en in oktober van dit jaar moeten de werkzaamheden afgerond zijn. Aangezien het om bewoonde eengezinswoningen gaat, zijn duidelijke afspraken tussen de bouwpartners én met de bewoners cruciaal.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details