Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
MBO-campus, Purmerend | Hoge esthetische kwaliteit voor hernieuwd ontwerp

MBO-campus, Purmerend | Hoge esthetische kwaliteit voor hernieuwd ontwerp

Het ROC Horizon College en ROC Regio College openen vanaf schooljaar 2019/2020 een nieuwe vestiging in Purmerend. De realisatie had wat voeten in de aarde als gevolg van bezwaarprocedures vanuit omwonenden, maar het resultaat mag er zijn. Intal leverde een belangrijke bijdrage aan de esthetische kwaliteit van het hernieuwde ontwerp van de mbo-campus.

De eerste plannen voor de nieuwbouw dateren van 2013, zegt Johan Andringa van Intal. “Destijds werden we door opdrachtgever SMT Bouw & Vastgoed al tijdens de aanbesteding gevraagd om gezamenlijk met een aantal andere partijen een voorstel uit te werken voor het winnend ontwerp. Dat is gelukt. Vrijwel parallel aan de engineeringsfase kwamen er bezwaarprocedures vanuit omwonenden en werd het project voor enkele jaren stilgelegd. Medio 2018 werd het weer actueel en konden we de initiële stukken weer uit de kast halen. Met dezelfde partijen, maar met nieuwe gezichten, hebben we het plan opnieuw onder de loep genomen.”

Intal leverde een belangrijke bijdrage aan de esthetische kwaliteit van de mbo-campus.

 

Optimalisaties

Het initiële plan werd volgens Andringa grondig herzien. “Gedurende de jaren is er veel veranderd. Met de nodige aanpassingen en gewijzigde inzichten, zowel vanuit de behoefte van de school als na het doorlopen van de bezwaarprocedures, is een hernieuwd ontwerp gemaakt, passend binnen de nieuwe vergunningen. Ook wij wisten de nodige optimalisaties te realiseren in het hernieuwde ontwerp. Dat ging uitstekend doordat het engineeringstraject volledig in 3D werd uitgevoerd. Wij hebben aangetoond dat de beoogde overspanningen, met voldoende versterking intern, in aluminium kunnen worden uitgevoerd. In combinatie met de aluminium puien en kozijnen geeft dat een mooi(er) esthetisch resultaat. Daarnaast weten we met onze IT55 vliesgevel met beperkte (en betaalbare) aanpassingen de vereiste inbraakwerendheidsklasse WK3 te realiseren.”

Rustig gevelbeeld

Intal heeft voor het nieuwe gebouw 900 m2 vliesgevels geleverd en 600 m2 aluminium kozijnen, uitgevoerd in het profielsysteem IT77-CS. “Deze serie onderscheidt zich met een volledig verdekt liggende vleugel”, zegt Andringa. “Er is dus geen verschil in uitstraling tussen een beweegbare en vaste component; de draaivleugel ligt verdekt achter het vaste kader. Dat biedt maximale daglichttoetreding en zorgt voor een rustig gevelbeeld. Een groot deel van de kozijnen is reeds bij Leebo in de prefab gevelpanelen geïntegreerd. Op die manier hebben we kunnen bijdragen aan een efficiënter bouwproces met een hoge esthetische kwaliteit.”De nieuwe schoollocatie aan het Karekietpark in Purmerend biedt vanaf schooljaar 2019/2020 plaats aan 2.000 leerlingen en omvat circa 10.000 m² bruto vloeroppervlak.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details