Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Maximale thermische isolatie met een minimale dikte
Met haar reflecterende werking draagt de aluminiumfolie maximaal bij tot de thermische isolatie van een woning of bedrijfspand.

Maximale thermische isolatie met een minimale dikte

Nieuwste generatie minerale wol is uiterst duurzaam, zacht en aangenaam om plaatsen

Het juiste isolatiemateriaal selecteren voor een project is soms een complex vraagstuk van verschillende diktes en isolatiewaarden. En dan hebben we het nog niet over de plaatsing. Maak kennis met WALLTEC REFLEX: een unieke isolatieoplossing voor spouw- en buitenmuren dankzij haar reflecterende, waterafstotende en dampopen aluminiumfolie. Deze wolplaat blinkt uit qua installatiegemak en door haar uitstekende aansluiting tegen de draagmuur en tussen de platen onderling.

De installatie gebeurt heel eenvoudig door een boor- of lijmanker te plaatsen en de isolatie te prikken.

Duurzamer en zachter

De nieuwste generatie minerale wol binnen de URSA TERRA-familie is duurzamer, zachter en aangenamer om te plaatsen. WALLTEC REFLEX dus ook. Deze robuuste wolplaat is eenzijdig bekleed met een microgeperforeerde, dampopen en waterafstotende aluminiumfolie. Hierdoor is WALLTEC REFLEX, met een lambdawaarde van 32, een interessante oplossing voor het isoleren van buiten- en spouwmuren. Met haar reflecterende werking draagt de aluminiumfolie maximaal bij tot de thermische isolatie van een woning of bedrijfspand. 

Eenvoudig te installeren

Net zoals de andere isolatieproducten binnen de URSA TERRA-familie, excelleert WALLTEC REFLEX op het vlak van plaatsing. De lichte wolplaat is eenvoudig te installeren en sluit optimaal aan tegen de draagmuur. Ook onderling passen de platen goed op elkaar, waardoor het niet nodig is om de naden af te tapen. De glaswolplaat is beschikbaar in diverse diktes.

Geoptimaliseerde logistiek

Glaswol is heel sterk samendrukbaar: een voordeel tijdens de logistieke keten. Bovendien optimaliseerde URSA begin 2023 haar verpakkingen. Het resultaat? Per multipack worden meer producten verpakt. Dat vertaalt zich in een lager verbruik van folie, meer vierkante meter glaswol per pallet, minder transport en dus een lagere CO2-uitstoot en een geoptimaliseerde opslag op de werf. Een win-win voor alle betrokkenen binnen
een bouwproject.

Vernieuwbouw voor Achter de Graef

In het Limburgse Wessen stond Bouwbedrijf Schroen in voor de aannemingswerken van woonproject Achter de Graef. Binnen dit vernieuwbouwproject kregen twaalf bestaande woningen uit midden vorige eeuw een grondige update. Performante isolatie was een must voor een aangenaam leefcomfort. “In samenspraak met onze leverancier Isowilms viel de keuze op WALLTEC REFLEX in een 131 millimeter uitvoering”, vertelt projectleider Joris Stultiens van Bouwbedrijf Schroen. “Dit product combineert een hoge isolatiewaarde met een minimale dikte. Hierdoor is er voldoende ruimte voor de luchtstroming in de 200 millimeter brede spouw.”

Als partner voor comfort en energiebesparing streeft het URSA-team ernaar elke klant correct te adviseren over de beste oplossing voor zijn specifiek project. Max van den Broek van Isowilms beaamt: “De reflecterende folie garandeert een betere isolatiewaarde, waardoor de totale isolatielaag dunner is en er dus meer leefruimte beschikbaar blijft. De glaswolplaat is waterafstotend, waardoor de isolatiewaarde behouden blijft, zelfs als de wolplaten een tijdje onbedekt zijn. WALLTEC REFLEX was de beste oplossing binnen de beschikbare spouwbreedte. Dat het materiaal zachter is en minder irriteert, vormt een bijkomende troef. De installatie gebeurt trouwens heel eenvoudig door een boor- of lijmanker te plaatsen en de isolatie te prikken. Tot slot waren ook de goede prijs-kwaliteitverhouding en hoge leverbetrouwbaarheid van URSA doorslaggevend.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details