Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Marktleider kiest met klem voor groen
De Green Range verbindingsklemmen zijn heel toepasselijk voorzien van een groene hendel, die volledig gemaakt wordt van gerecyclede content.

Marktleider kiest met klem voor groen

Maak kennis met de eerste verbindingsklemmen van gerecyclede en biocirculaire kunststof

Zelfs de kleinste componenten kunnen het verschil maken. Volgens die overtuiging verkent marktleider in veerklem aansluittechnieken WAGO de mogelijkheden om haar assortiment las- en verbindingsklemmen te verduurzamen en vergroenen. Een eerste stap werd recent gezet met de introductie van de WAGO Green Range verbindingsklemmen met hendels, die vervaardigd worden van 77% biocirculair materiaal en die de CO2-uitstoot tijdens de productie met maar liefst 87% verlagen.

De jaarlijkse plasticproductie is in de afgelopen twintig jaar verdubbeld. Elk jaar opnieuw zadelen we onze aarde op met zo’n 300 miljoen ton plasticafval, zo blijkt uit cijfers van de United Nations Environment Programme (UNEP). Om dit tij te keren, moet iedereen in de keten zijn steentje bijdragen. WAGO neemt hierin haar verantwoordelijkheid met de productie van duurzame stekerbare technieken die eenvoudig gewijzigd, gedemonteerd en elders opnieuw gebruikt kunnen worden. Maar ook met een nieuwe lijn groene aansluitklemmen, die onder de naam Green Range in de markt worden gezet. 

Biocirculaire basis

“Als industrieel productiebedrijf verbruiken wij veel energie en grondstoffen, zoals kunststof”, vertelt Martin Brouwer, las- en verbindingsklem expert bij WAGO. “Conventionele kunststoffen bestaan uit koolstofverbindingen, die onder meer gewonnen worden ruwe olie of aardgas – twee niet-regeneratieve stoffen die ons klimaat en milieu vervuilen bij hun winning. Om deze impact en daarmee de behoefte aan nieuwe kunststoffen te verminderen, hebben wij één van onze bekendste producten verduurzaamd en vergroend.” De Green Range verbindingsklemmen worden gemaakt van biocirculair materiaal, dat de principes van biobased en circulaire content combineert, vertelt hij. “De grondstoffen bestaan grotendeels uit afval of restmateriaal dat niet wordt gestort op een stortplaats of wordt verbrand in een afval-energiecentrale, maar in plaats daarvan opnieuw wordt gebruikt, verder wordt gebruikt of in een gesloten kringloop wordt gerecycled zonder uit de economie te verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan biobased residuen van industrie en huishoudens en gerecyclede plastics (post-consumer recyclaat), waarmee wij een belangrijke bijdrage leveren aan de reductie van de plastic afvalberg.”

De hefbomen (PBT) bestaan voor minstens 27% uit gerecyclede PET-flessen, terwijl de behuizing is gemaakt van 77% biologische resten.

Letterlijk en figuurlijk groen

De Green Range verbindingsklemmen zijn heel toepasselijk voorzien van een groene hendel, die volledig gemaakt wordt van gerecyclede content. “Meer gedetailleerd bestaan de hefbomen (PBT) voor minstens 27% uit gerecyclede PET-flessen”, aldus Brouwer. “De behuizing is gemaakt van 77% biologische res­ten zoals tallolie, gebruikt vet en resten van de productie van eetbare oliën. Deze worden met behulp van slimme technische processen verwerkt tot een hoogwaardig polycarbonaat, waardoor het gebruik van fossiele grond­stoffen wordt verminderd. Zonder in te boeten aan de vertrouwde kwaliteit, certificeringen en prestaties, zoals een eenvoudige, snelle en veilige installatie van massieve, fijnaderige en meeraderige geleiders. Tijdens de productie van onze klemmen stoten we tot 87% minder CO2 uit, waardoor de WAGO Green Range een duurzaam en groen alternatief is voor de bekende 221-serie verbindings­klemmen met hendels.”

Verpakt in graspapier

In navolging van de verbindingsklemmen, heeft WAGO ook de verpakking ervan vergroend. De Green Range verbindingsklemmen met hendels worden standaard verpakt in graspapier, dat tot 30% grasvezels en ongeveer 70% gerecycled papier bevat. “De productie van graspapier zorgt voor 5,6% minder CO2-uitstoot en 11% minder waterverbruik dan de productie van puur gerecycled papier”, weet Brouwer. “Bovendien heeft het 28% minder impact op de biodiversiteit, omdat de grasvezels afkomstig zijn van compensatiegebieden voor bebouwing of braakliggende landbouwgrond, die volgens de wet toch al meerdere keren per jaar gemaaid moet worden. Zo kiezen wij op elk gebied met klem voor groen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details