Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘Maatwerk is onze kracht’
Nieuwbouw van een bedrijfshal, waarvoor Tullingh & Partners het dak en de complete gevels heeft verzorgd.

‘Maatwerk is onze kracht’

Tullingh & Partners is gespecialiseerd in staalplaat-betonvloeren en metalen dak- en gevelsystemen. “Vanuit ons kantoor in Dordrecht verzorgen wij de bouwkundige engineering, materiaallevering en realisatie van bouwgerelateerde projecten in de woningbouw, utiliteit en industrie”, vertelt Charles van Oldenbarneveld van Tullingh & Partners. “Bovendien nemen we graag het complete bouwmanagement voor onze rekening, waarbij we de diverse partijen aansturen, tekeningen controleren en planning en budgetten bewaken. Met andere woorden: in samenwerking met onze bouwpartners zorgen wij dat elk project tot een succes wordt gebracht.”

“We verdiepen ons in de complexiteit van een project en vertalen dit naar praktische, eenduidige oplossingen. Ongeacht of de projectvraag een staalplaat-betonvloer, metalen dak- en gevelsysteem of een combinatie betreft: ieder project start steevast met de engineering”, aldus Van Oldenbarneveld. “Daarbij houden we nadrukkelijk rekening met de gebouwtechnische wensen en eisen van onze opdrachtgever én de regels uit het Bouwbesluit. Denk hierbij aan de brandveiligheid, constructieve veiligheid, gewenste isolatiewaarden, et cetera. Vervolgens volgt het offertetraject, waarna we de engineering verder uitwerken voor de productie, levering en montage. We worden veelal gevraagd door aannemerspartijen. Bovendien werken we regelmatig samen met projectontwikkelaars en architecten, voor wie we het esthetische ontwerp graag omzetten naar een technisch en economisch haalbaar en maakbaar gebouw. Niet voor niets is onze slogan: ‘Maatwerk is onze kracht’.”

Staalplaat-betonvloeren in de nieuwbouw van een appartementencomplex.

Metalen daken en gevels

Zowel in de industriële bouw als utiliteitsbouw groeit de vraag naar metalen daken en gevels. Niet verwonderlijk, volgens Van Oldenbarneveld, want de architectonische mogelijkheden van metaal zijn eindeloos. “Bovendien zijn metalen daken en gevels sterk, weersbestendig en vragen ze nauwelijks onderhoud.” Tullingh & Partners is bekend met de meeste systemen. “Ook werken we nauw samen met leveranciers en producenten. Op basis van het gebouw, de locatie en de architectonische, thermische en akoestische wensen en eisen selecteren wij graag de best passende producten voor ieder project. Hierbij kun je denken aan de bekende binnendoosconstructies met minerale wol en geprofileerde buitenplaten, maar ook aan sandwichpanelen met een schuim- of steenwolvulling. Ook zijn we goed bekend met enkelvoudige beplating zoals stalen dakplaten en damwandplaten, die in vele profileringen, kleuren en coatings verkrijgbaar zijn.” Voor wie op zoek is naar iets exclusiefs, adviseert Tullingh & Partners het gebruik van aluminium gevelcassettes.

Staalplaat-betonvloeren 

Naast metalen gevels en daken is Tullingh & Partners sterk in staalplaat-betonvloeren, die zich kenmerken door aanzienlijke gewichtsbesparingen, een minimaal betongebruik, betere bouwkundige aansluitingen en een perfect afgestemde logistiek en montage. Maar ook door kortere doorlooptijden en lagere totale projectkosten. “Onze staalplaat-betonvloeren worden zowel toegepast in nieuwbouw-, renovatie-, transformatie- als uitbreidingsprojecten”, benadrukt Van Oldenbarneveld. “Doordat we zowel ongeïsoleerde als hybride staalplaat-betonvloeren leveren, bieden wij voor elk project, elke omgeving en elke klantwens een passende constructieve vloeroplossing.”

Aluminium/glasbouw op het dak van een penthouse met stalen pergola.

Hybride staalplaat-betonvloeren

Indien (gebruiks)daken gemaakt moeten worden, adviseert Tullingh & Partners om hybride staalplaat-betonvloeren toe te passen. Hierbij worden hoogwaardige isolatiematerialen onder de vloeren aangebracht, met een uniek samenspel tussen constructieve en isolerende eigenschappen als resultaat. “Behalve voor daken, kan ook de isolatie van een verdiepingsvloer gewenst zijn”, vertelt Van Oldenbarneveld. “Bijvoorbeeld wanneer deze vloer in aanraking komt met de buitenlucht.” 

Ongeïsoleerde staalplaat-betonvloeren

De ongeïsoleerde staalplaat-betonvloeren van Tullingh & Partners zijn perfect geschikt als tussenvloer in binnensituaties waarin geen aanvullende thermische isolatie-eisen gelden. “Deze vloeren worden regelmatig toegepast bij de optopping van bestaande gebouwen en als tussenvloer in appartementsgebouwen, kantoorgebouwen en productiehallen. Daarnaast gooien onze ongeïsoleerde staalplaat-betonvloeren hoge ogen in parkeergarages. Het afgelopen jaar hebben we diverse projecten uitgevoerd waarin snel, slank en uiterst efficiënt bouwen het uitgangspunt vormde.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details