Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Luchtdicht, slagregendicht en brandwerend
Tijdens bouwcontroles worden de processen zorgvuldig door Celdex vastgelegd in een kwaliteitsborgingsrapportage.

Luchtdicht, slagregendicht en brandwerend

De juiste combinatie afdichtingsproducten

Celdex is bij het project Waterside II in Rotterdam verantwoordelijk voor de slagregendichtheid, luchtdichtheid en brandwerendheid van de aansluitingen. “De diversiteit aan aansluitingen maakt het een bijzonder project.”

Ruud Robbe is Accountmanager Luchtdicht Bouwen voor hoogbouwprojecten bij Celdex. In eerste instantie werd de producent van kunststofschuim afdichtingsproducten gevraagd om mee te denken over het slagregen- en luchtdicht maken van het pand. Later kwamen daar eisen met betrekking tot brandwerendheid bij. “Gewoonlijk zijn we al in de planfase betrokken bij een project en kunnen we in samenwerking met de leverancier van de gevelelementen een prefab oplossing aanbieden. Helaas was het voor dit project niet meer mogelijk om dit mee te nemen bij de productie van de gevelelementen, dus moesten we een andere oplossing bedenken voor het achteraf afdichten ervan. Uiteindelijk is het een combinatie van verschillende producten geworden.”

Diversiteit aan aansluitingen

Bij Waterside II was Celdex naast het advies ook verantwoordelijk voor de productie en levering van de afdichtingsproducten en het aanbrengen ervan. Dat laatste werd uitbesteed aan Leeveld, een vaste onderaannemer van STATON Bouw. “We hebben de monteurs goed geïnstrueerd en de montage loopt als een trein. Gewoonlijk schakelen we hiervoor onze eigen partnerbedrijven in, maar de voorkeur van het bouwbedrijf is hierin leidend.”

Wat het project aan de Rotterdamse Kruiskade voor Celdex bijzonder maakt, is de diversiteit aan aansluitingen. Er is sprake van redelijk projectspecifieke details. “Ook de combinatie van lucht- en slagregendichtheid met brandveiligheid maakt het vrij uniek”, aldus Robbe. “Het was nog best lastig om een goede combinatie te vinden om drie vliegen in één klap te slaan. Tijdens de bouw blijkt  nog wel eens dat wat in theorie wordt bedacht, niet altijd één op één werkt in de praktijk.”

Naast het adviseren, produceren, leveren en plaatsen van de afdichtingen verzorgt Celdex ook de kwaliteitsborging ten behoeve van het rapportageprogramma voor de aannemer. “Dat doen we erg gedetailleerd met foto’s op detailniveau en tekenniveau.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details