Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Diervriendelijke en hygiënische coating

Diervriendelijke en hygiënische coating

Antibacterieel, eenvoudig te reinigen en zonder uittreding van stoffen

The Coating Master voert in opdracht van Bouwgroep Dijkstra Draisma verschillende coatingwerkzaamheden uit bij de nieuwbouw van Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog.

In diverse quarantaineruimtes, het buitenverblijf en de bassins van het zeehondencentrum worden de hygiënische, specialistische en zoutbestendige coatingsystemen van Nylo Food & Protective Coatings toegepast. The Coating Master is certified applicator van dit merk en de leverancier geeft garanties van vijf tot tien jaar op de geleverde applicatie. 

The Coating Master werd zo’n drie jaar geleden opgericht door Angelique Nauta-Alberts met ondersteuning van haar man, technisch adviseur Alexander Alberts. Alberts is een bekende naam in de wereld van specialistische coatings, hij is er dan ook al dertig jaar actief in. Alberts: “We verzorgen hoofdzakelijk specialistische en hygiënische coatingsystemen voor onder meer de levensmiddelenindustrie, zwembaden, wellness en dierenparken. We werken bijvoorbeeld voor Ben & Jerry’s en Coca-Cola, omdat onze coatings extreem voedselveilig zijn. Eén van onze systemen is ook getest voor zoutwatertoepassing. De coating is antibacterieel, eenvoudig te reinigen en er vindt geen uittreding van stoffen plaats. Dit maakt het erg geschikt voor dierenverblijven, zoals in dit project. Zeker in de quarantaineruimtes wil je niet dat er residu of bacteriën achterblijven.” In het Werelderfgoedcentrum worden namelijk ook zieke en gewonde zeehonden verzorgd, totdat zij weer losgelaten kunnen worden in de vrije natuur. Deze zeehonden zwemmen rond in de zeehondenbassins op de eerste verdieping van het gebouw.

Duurzaamheid en kwaliteit

The Coating Master werd door hoofdaannemer Bouwgroep Dijkstra Draisma gevraagd om de coating voor dit project  te presenteren. “We hadden er meteen een goed gevoel bij. Deze aannemer staat erom bekend dat hij gerichte vragen stelt over duurzaamheid en kwaliteit en deze kon ik goed beantwoorden”, aldus Alberts. “Voor ons is het een bijzondere en omvangrijke opdracht, daar zijn we heel blij mee.” De werkzaamheden starten voor het bedrijf pas als het grootste deel van het Werelderfgoedcentrum gereed is: in de loop van 2024. Allereerst wordt dan de bufferkelder voorzien van coating. “Dit is de opvangbak onder het gebouw waarin het bufferwater wordt opgeslagen, dat water compenseert dat gefilterd wordt. Uiteraard is het belangrijk dat in de bufferkelder bacteriën zich niet kunnen hechten, zodat er minder reinigingsmiddelen nodig zijn. Wat niet vies wordt, hoef je niet te reinigen.”

Het wordt een arbeidsintensief project voor The Coating Master. “We gaan er met een ploegje mensen heen. We hebben te maken met droogtijd, dus het product moet snel verwerkt worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details