Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Kozijnen met hoogwaardig isolatieglas

Kozijnen met hoogwaardig isolatieglas

Kozijn- en vliesgevelelementen onder één dak

Voor het Ashram College in Alphen aan den Rijn moeten 250 kozijnen geproduceerd worden, goed voor een totaaloppervlak van 1.200 m2. Maar ook twee vliesgevels, met een totaaloppervlak van 170 m2. Omdat wordt ingezet op een zeer energiezuinig gebouw, moeten de kozijnen voorzien worden van hoogwaardig isolatieglas met een U-waarde van maximaal 1,0.

De elementen voor het Ashram College in de engineeringsfase.

De kozijnen en vliesgevels zijn besteld bij Lieftink Geveltechniek en dat is niet toevallig. Lieftink Geveltechniek is ook gevestigd in Alphen aan den Rijn en was in de afgelopen zeven jaar betrokken bij de bouw van vier middelbare scholen in deze plaats. “Het Ashram College is de vierde school”, vertelt Joost Plompen, directeur van Lieftink Geveltechniek. “Het geeft altijd een extra dimensie om in je eigen plaats te werken. Daarbij leveren wij zowel de kozijnelementen als de vliesgevelelementen. Een groot voordeel voor de ADS Groep; zij kan nu alle elementen op één adres regelen.”

Bereikbaarheid en hanteerbaarheid

Om aan de hoge isolatiewaarde te voldoen, kiest Lieftink Geveltechniek voor een zwaarder kozijnsysteem gecombineerd met triple beglazing. Op dit moment verkeren de elementen nog in de engineeringsfase. De omstandigheden bepalen later of zij de kozijnen en het glas apart aanlevert of als één geheel, beglaasd en wel. “Dit heeft te maken met de bereikbaarheid en hanteerbaarheid”, legt Plompen uit. “Als we de kozijnen met de vrachtwagen aanleveren, moeten ze draagbaar blijven. Dan helpt het als we kozijn en glas gescheiden aanleveren. Als we toch al zijn aangewezen op de inzet van een kraan, dan is het economischer om de kozijnen beglaasd aan te leveren.”

De overwegingen illustreren dat Lieftink Geveltechniek betrokken is bij alle stappen op weg naar het eindresultaat. “Ontwerpen, profielen bewerken en samenstellen, poedercoaten, monteren, meedenken over passend hang- en sluitwerk: we denken altijd actief mee.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details