Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Klein Driene Hengelo | Minder vaak hijsen en minder overlast

Klein Driene Hengelo | Minder vaak hijsen en minder overlast

Negentig procent van de prefabdaken van De Groot Vroomshoop belandt op nieuwbouwprojecten, maar bij de renovatie van de daken van Kleine Driene in Hengelo wordt ook hiervoor gekozen. De daken worden rechtstreeks uit de fabriek geleverd, volledig prefab met panlatten inclusief doorvoeren. Voor de woningen waar het dakbeschot is verwijderd, levert De Groot Vroomshoop de dakelementen ook met een nieuwe onderplaat. 

“Bij nieuwbouw werken we vanaf de tekening, maar hier hebben we een eigen tussenslag gemaakt en een paar blokken op de bouw ingemeten”, vertelt Wilco Lubbers van De Groot Vroomshoop. “Er zijn meer variaties dan op de tekeningen stonden. Dat hadden we ook wel verwacht. Vroeger werd er anders gebouwd, nu gebeurt dat iets strakker aan de maat. Wij engineeren de kap en kijken of we er met toleranties uitkomen. Toen het eerste blok werd gelegd, waren twee collega’s van ons aanwezig. Zij hoefden slechts twee kleine aanpassingen te doen.”

“De daken zijn bij ons lucht- en waterdicht. Door ze direct te monteren, hoef je niets af te dekken.”

 

De daken komen gepakketteerd op de bouw aan en worden door De Groot Vroomshoop zelf gelost, zodat de montage ongehinderd kan doorgaan. “De daken zijn bij ons lucht- en waterdicht. Door ze direct te monteren, hoef je niets af te dekken. Dat geeft de minste overlast.” 

“We hebben nu slechts vier elementen per dak.”

 

Lubbers ziet toekomst in prefab voor renovatieprojecten. “We hebben nu slechts vier elementen per dak. In de oude situatie zouden dat er al minimaal tien zijn. Prefab scheelt dus hijsjes en veel werkzaamheden op de bouw, door handen die er niet meer zijn.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details