Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

Interzorg, Assen | Compleet betonnen casco uit één fabriek

img_7624-kopieren

30 januari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Het complete betonnen casco van het nieuwe servicecentrum voor Interzorg in Assen is afkomstig uit één fabriek. Als totaalleverancier van prefab beton is Preco in staat opdrachtgevers volledig te ontzorgen: van een constructieve wand, geïsoleerde wand, kolom of balk, kanaalplaatvloer en meer…

Sinds april 2019 is Preco gevestigd in een compleet nieuwe betonfabriek. “Onze nieuwe productiefaciliteit is uitgerust met de modernste technieken en een ultramoderne betoncentrale”, zegt Theo Kool van Preco. “We hebben onze capaciteit dan ook aanzienlijk kunnen verhogen sinds de ingebruikname van de nieuwe fabriek en profileren ons nadrukkelijk als totaalleverancier voor prefab beton. Behalve de engineering en productie van de elementen verzorgen we eveneens het transport, al dan niet just-in-time, en zelfs montage behoort tot de mogelijkheden.”

Totaalpakket

Opdrachtgevers kunnen de zorg over het complete betonnen casco aan Preco uitbesteden. “Eén adres en één aanspreekpunt heeft zo zijn voordelen”, merkt Kool terecht op. Dat weet ook Hercuton te waarderen, de hoofdaannemer van het project. “We hebben alle prefab beton voor de ruwbouw mogen leveren. In totaal gaat het om zo’n 3.000 m² aan wanden (geïsoleerde wanden en binnenwanden), 79 kolommen, 78 balken en 3.500 m² aan kanaalplaatvloeren. Het was voor ons de eerste samenwerking met Hercuton. In het begin was het natuurlijk even aan elkaar wennen, maar al snel bleek dat we dezelfde taal spraken.” Minstens zo belangrijk als de productie van de elementen was de logistieke planning, weet Kool. “Het was zaak om de elementen op het juiste moment op locatie aan te leveren om de strakke bouwplanning te kunnen halen. En dat is aardig gelukt, zo kunnen we nu concluderen.”

Preco is veel meer dan alleen producent van prefab beton. “We zijn een totaalleverancier en in staat om het complete betonnen casco uit handen te nemen van een opdrachtgever, volledig van A tot Z.”   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details