Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Innovatieve oplossingen voor het verankeren van prefab betonelementen, ook achteraf

Innovatieve oplossingen voor het verankeren van prefab betonelementen, ook achteraf

Met de inzet van Schöck Isokorf® werd een dubbel effect bereikt. Koudebruggen werden voorkomen én de balkonplaten werden constructief verankerd. “Schock Isokorf® is onderdeel van de constructie”, licht Jaap van de Kamp, manager Engineering, toe. “Hierdoor kan het gemakkelijk deze dubbele functie vervullen.”

Ook achteraf

Schöck IDock® maakte het mogelijk om éérst de constructie af te bouwen en pas later de prefab balkonplaten te verankeren. Van der Kamp: “Schock Isokorf® is inmiddels een bekend product. Hiervoor weten onze klanten ons te vinden. Schöck IDock® is wat nieuwer, maar we merken dat de innovatieve mogelijkheden van dit product enthousiast worden ontvangen, zeker nu aannemers steeds vaker balkonplaten achteraf willen monteren.”

Bouwservice

Omdat de sparingen van het IDock®-systeem exact moesten aansluiten op de Schöck Isokorf®-elementen in de balkonplaten, bleef Schöck Nederland ook tijdens de uitvoering nauw betrokken. “Normaal kunnen de prefab-betonleveranciers lezen en schrijven met onze producten”, zegt Van de Kamp hierover. “Maar dit was een project om extra bouwservice te verlenen. Zo konden we meedenken, de aansluiting van de wapening controleren en inbouwadvies geven. Die bouwservice verlenen we graag. Het is mooi om te zien hoe onze producten in de praktijk succesvol worden toegepast en het maakt ons werk afwisselend.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details