Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
In 3 stappen je nieuwbouwhuis inrichten

In 3 stappen je nieuwbouwhuis inrichten

Je nieuwbouwhuis is eindelijk opgeleverd en je kunt beginnen met de inrichting! Klinkt erg leuk maar toch komt er veel bij kijken. Het wordt vaak als een grote opgave ervaren om sfeer toe te voegen in een nieuwbouwhuis. Wij leggen uit hoe je dit doet in 3 stappen.

 

  1. Maak een plattegrond

Iedere ruimte moet vanaf de basis ingericht worden. Daarom is het eerst belangrijk om vast te stellen waar welke ruimte voor bedoeld is. Teken digitaal (via bijvoorbeeld Floorplanner) of op papier alle ruimtes in je huis. Bedenk vervolgens hoeveel en welke verlichting je in iedere ruimte nodig hebt en neem je lichtplan mee in de plattegrond. Zet de juiste afmeting bij de ruimtes zodat je straks niet in de knoop komt met ramen, radiatoren of draairichtingen.

  1. Meubilair inschetsen

Nu je alle afmeting op een rijtje hebt kun je je meubilair effectief in schetsen. Eerst is het belangrijk dat je inspiratie op doet via inspiratiekanalen als Pinterest en Instagram. Wanneer je jouw droominterieur bij elkaar hebt gevonden is het tijd om te puzzelen. Print de meubels op schaal uit en verschuif ze over de plattegrond tot je de juiste inrichting hebt gevonden. Staat jouw inrichting vast? Dan kan het aanschaffen beginnen.

  1. Finishing touch

Nu de basis staat en het meubilair binnenstroomt is het tijd voor de finishing touch. Voeg persoonlijkheid als vakantiesouvenirs of foto’s toe om je snel thuis te voelen. Bedenk goed welke sfeer je wilt creëren bij het aanschaffen van je accessoires. Houd de gouden regel less is more in gedachten. Niet overal in je nieuwbouwwoning hoeft wat te staan om sfeer te creëren. Een overvol huis zorgt voor onrust, iets wat je niet wilt in je nieuwe plekje. Vergeet daarnaast niet om je nieuwe gordijnen klant en klaar te laten maken. Houten jaloezieen zijn enorm populair en een echte interieurtrend. Om je woning en je ramen helemaal af te maken combineer je de jaloezieën met vitrage.

Succes met het inrichten van je nieuwbouwhuis!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details