Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Hybride levering en montage in staal

Hybride levering en montage in staal

Diverse staalconstructies voor de meest moeilijke hoeken of lastig bereikbare plaatsen waren aan de orde bij de transformatie van het kantoorpand van Van Dijk tot Porsche Centrum Rotterdam. Specialist EBRS ontwierp mee aan de hybride hoofddraagconstructie van het pand en produceerde en monteerde tevens de gevelconstructies, staalplaat-betonvloeren en trappenhuizen van het hoofdgebouw, alsmede de staalconstructie van het nieuwe wasstraatgebouw.

“In de ontwerpfase houden we bij EBRS rekening met in een bestaande omgeving geldende aspecten”, vertelt directeur-eigenaar Peter de Kok. “Zowel in de berekening, tekening als in montage. Zo verloopt het montage- en installatieproces zonder haperingen, met als voordeel één partij in de communicatie met de diverse bouwpartners. In overleg met opdrachtgever en constructeur denken we direct mee. Uiteraard zorgen we ook voor de montage, in eigen beheer.”

Het inpandige staal voor de hoofdconstructie bedroeg 55 ton.

Bij Porsche Centrum Rotterdam was sprake van een uitvoerige inbreng van de staalbouwer. Naast een bijdrage aan het constructie-ontwerp, de levering en montage voor de inpandige staalconstructie, waarbij stalen kolommen en liggers zijn toegevoegd aan het gewijzigde betoncasco, verzorgde EBRS in diverse bouwstromen ook de levering en montage van gevel- en dakconstructies en stalen trappenhuizen, alsmede de staalconstructie van het nieuwe wasstraatgebouw aan de achterzijde. Projectleider Bart Knippels: “Eén partij als staalbouwer betekent dat er één aanspreekpunt is, en de logistiek van de montage in hanteerbare bouwstromen kan worden geleid.”

Het inpandige staal voor de hoofdconstructie bedroeg 55 ton (stabiliteitsportalen, vloersparingen en videranden). Voor de constructie van de dakverhoging leverde en monteerde EBRS 135 ton staal en voor de verdiepingen van de prominente ronde gevel 45 ton. Het hulpstaal voor de sandwichpaneelgevel en vliesgevels bedroeg 30 ton, net als het hulpstaal voor de geveluitkraging. De staalconstructie van de wasstraat bedroeg 32 ton. Verder leverde en monteerde EBRS 750 m² staalplaat-betonvloeren en verscheidene trappen en balustrades voor de showrooms en vide, alsmede industriële trappen naar de werkplaats, het magazijn en de kelder. De Kok: “Het geeft veel voldoening om een doorslaggevende bijdrage te leveren aan de hoofddraagconstructie en uitstraling van Porsche Centrum Rotterdam.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details