Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
ERA Contour start met de bouw van Mi Oso in Amsterdam Zuidoost

ERA Contour start met de bouw van Mi Oso in Amsterdam Zuidoost

Ruime veranda’s en exotische binnentuinen creëren een woonwijk met een tropisch tintje

TBI-onderneming ERA Contour start met de bouw van de warmste woonbuurt van Amsterdam, Mi Oso. Stadsdeelbestuurder en portefeuillehouder wonen/ruimtelijke ordening Dirk de Jager van gemeente Amsterdam gaf op 21 februari hiervoor het officiële startsein. In Mi Oso komen 84 appartementen en 42 ruime gezinswoningen met een veranda en tuin. Het woonproject is zeer populair en brengt ruim wonen in een groene omgeving met een exotische look dichterbij. Het woonproject is ontwikkeld door ERA Contour en ontworpen door Geurst & Schulze architecten. Woningcorporatie Eigen Haard is verantwoordelijk voor de verhuur van de sociale huurappartementen.

“Mi Oso heeft een hele eigen identiteit en het is fantastisch om te zien dat bewoners dat omarmen, het hen verbindt en trots maakt. Hiermee kunnen wij een stukje bijdragen aan hun woongeluk en daar doen wij het voor,” zegt Job van Zomeren, statutair directeur bij ERA Contour.

Mi Oso

Ruim wonen met het buitenleven op je eigen veranda
De uitstraling van Mi Oso heeft iets zonnigs en zuidelijks. Een warme look waarvan de ingrediënten een groene binnentuin, witte gevels, rode daken en romantische veranda’s zijn. De 42 ruime eengezinswoningen in Mi Oso bestaan uit drie verdiepingen met een woonoppervlakte van 111 tot 116 m2. De romantische veranda aan de voorzijde maakt de woning nog eens extra bijzonder. Of het nu sneeuwt, regent of zonnig is, met de veranda komt het buitenleven een stuk dichterbij. Ook de woonkamer die zich aan de achterzijde van de woning bevindt, zorgt daarvoor. Want door de openslaande deuren naar de achtertuin, stap je zo de frisse buitenlucht tegemoet. En voor nog meer groen, wandel je iets verder zo de groene gemeenschappelijke binnentuin in.

Oplevering in voorjaar 2020
Alle eengezinswoningen zijn verkocht. Eigen Haard verhuurt de appartementen via WoningNet in de zomer van 2020. De woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2020 opgeleverd. Meer informatie over het project is te vinden op www.mi-oso.nl/.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details