Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Energiezuinige klimaatinstallatie met vloerverwarming
‘Hier wordt gebouwd op basis van vertrouwen in de expertise van alle bouwpartners’.

Energiezuinige klimaatinstallatie met vloerverwarming

Ontwerp en realisatie W-installatie

QLP verzorgt voor klanten het hele W-installatietraject van begin tot eind: van het inventariseren wat er nodig is, het ontwerp en de uitvoeringsplannen tot en met de werktekeningen en realisatie. Het bedrijf werkt voornamelijk in de utiliteitsbouw voor verschillende opdrachtgevers. Projectleider Joost Roeterdink: “We kenden Vesting Bouw al van een eerder project, waarin we prettig samenwerkten. In 2018 benaderde zij ons voor dit project aan de Generaal Vetterstraat in Amsterdam: het nieuwe kantoorpand C3. Ons werd gevraagd of we het ontwerp en de realisatie van de W-installatie op ons wilden nemen. Vervolgens kwam het project een tijd stil te liggen, maar dat kwam uiteindelijk goed en we zijn nu ter plekke aan het werk.”

In de onderste laag van de parkeergarage legt QLP vloerverwarming aan, om te voorkomen dat er bouwkundige problemen ontstaan als de vloer opvriest. Ook wordt er een ventilatiesysteem met detectiesensoren aangelegd. 

Bouwen in vertrouwen

In het pand komt een energiezuinige klimaatinstallatie. Roeterdink: “Alle verdiepingen krijgen vloerverwarming, die is gekoppeld met een warmtepompinstallatie. Op het dak komt een grote WTW-installatie die elke kantoorunit voorziet van frisse lucht. Ook leggen we de drinkwaterinstallatie aan.”

Het is nog niet bekend welke huurders in het pand komen, dus vooralsnog legt QLP in elke ruimte lucht, water en riolering aan. “Als de huurders bekend zijn, passen we de installaties aan op basis van de huurderswensen. Natuurlijk hebben we hier vooraf goed over nagedacht, om het aantal benodigde aanpassingen straks te minimaliseren. Het leuke aan dit project is dat we het samen met Vesting Bouw uitvoeren en als volwaardig partner kunnen optreden in het bouwteam. Het is echt een turnkey project. De opdrachtgever staat open voor adviezen, wat de samenwerking wel bijzonder maakt. Hier wordt gebouwd op basis van vertrouwen in de expertise van alle bouwpartners. Dat is in deze tijd wel een compliment waard.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details