Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
EMA | Glijbekisting en betonelementen

EMA | Glijbekisting en betonelementen

Gleitbau (Salzburg), wereldwijd actief als specialist op het gebied van glijbekisting, produceert elementen uit gewapend beton, zoals silo’s, kernen voor flatgebouwen, torens, schoorstenen en oplossingen voor industriële gebouwen. Het bedrijf heeft bovendien heel wat ervaring in voorgespannen beton en de realisatie van elementen voor toepassingen met hoge belasting. 

“In opdracht van bouwbedrijf Dura Vermeer produceerden we de glijbekisting en zorgden we voor de realisatie van de wapening en heel wat elementen in beton en gewapend beton voor het nieuwe hoofdkwartier van het Europese Geneesmiddelen Agentschap (EMA) in Amsterdam”, zegt projectleider Nikolaus Weise-Schmidbauer. “Eigenlijk hebben we de volledige betonkern geproduceerd. Door het gewicht van de omliggende, later gemonteerde staalstructuur moesten we op zoek naar speciale oplossingen om de grote elementen uit gewapend beton tijdens de bekistingswerken te kunnen integreren.”

Gleitbau

In opdracht van bouwbedrijf Dura Vermeer produceerde Gleitbau de volledige betonkern voor het nieuwe hoofdkwartier van het Europese Geneesmiddelen Agentschap (EMA) in Amsterdam.


De strikte tijdsplanning zorgde voor heel wat druk om het design van de betonkern aan te passen, zodat het voldeed aan de speciale eisen op het vlak van glijbekisting. Gleitbau werkte daarvoor heel nauw samen met het bouwbedrijf en met designer VRI. Ook tijdens de uitvoeringsfase werden nog details aan het design gewijzigd. “Elk project is uniek en moet door onze ingenieurs op maat uitgewerkt worden. De complexiteit van de bekisting en de vele grote betonelementen maakten ook deze installatie speciaal”, vertelt de projectleider. “We zijn onderaannemer voor bekistingswerken, maar bekijken ook met de klant hoe het design aan de eisen van de glijbekisting aangepast kan worden. Andere referentieprojecten in Nederland zijn de Mondriaantoren (Amsterdam), de Avi Triade Twence (Hengelo) en het tankstation op de Maasvlakte in het havengebied van Rotterdam.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details