Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Efficiënt in de bodem gevormd fundament
Met meer dan dertig jaar ervaring in de funderingsbranche heeft AA Schroefpalen alle kennis in huis om trillingvrij ingebrachte (mortel)schroefpalen te produceren.

Efficiënt in de bodem gevormd fundament

Van het luxueuze wooncomplex Manhattan in Roermond tot het gigantische distributiecentrum van DEKA in Velsen-Noord. En dat alles volledig trillingvrij, zonder enige overlast op de omgeving. Een gesprek met Remko Peters, Marketing Directeur van AA Schroefpalen, over de vele voordelen van deze manier van funderen.

“Met meer dan dertig jaar ervaring in de funderingsbranche hebben we alle kennis in huis om trillingvrij ingebrachte (mortel)schroefpalen te produceren”, zegt Peters. “Belangrijk pluspunt van deze techniek is dat we veel sneller en flexibeler kunnen leveren dan andere funderingssystemen. We zijn in staat om in korte tijd een compleet fundament te realiseren voor woningen, bedrijfspanden en appartementsgebouwen.”

Een voordeel van het toepassen van (mortel)schroefpalen is dat je op het laatste moment nog wijzigingen in het ontwerp kunt aanbrengen.

Weinig overlast

De (mortel)schroefpalen worden door AA Schroefpalen ter plekke in de grond gevormd. “Met onze mobiele boorinstallaties boren we een ‘gat’ tot op de gevraagde diepte en in de gewenste diameter”, legt Peters uit. “Eenmaal op het laagste punt gaat er een klep open, trekken we de boor langzaam omhoog en worden beton en later de wapeningsstaven ingebracht. Deze manier van funderen veroorzaakt praktisch geen geluid of overlast in de vorm van trillingen. Het is veel vriendelijker voor de omgeving dan bijvoorbeeld het aanbrengen van heipalen. Er kan dus zonder problemen in de nabijheid of zelfs pal naast bestaande bebouwing gefundeerd worden. We produceren de (mortel)schroefpalen ter plaatse in diverse diameters en paallengtes. Daarbij maken we gebruik van een diversiteit aan machines, zoals mobiele boorinstallaties (gewicht variërend van circa 55 tot 68 ton), betonpompen (capaciteit 150 kubieke meter per uur) en midi-graafmachines.”

AA Schroefpalen werkt met een club van jonge, enthousiaste mensen en heeft de mentaliteit van een familiebedrijf.

Dichtbij de bron

Een ander voordeel van het toepassen van (mortel)schroefpalen is volgens Peters dat je op het laatste moment nog wijzigingen in het ontwerp kunt aanbrengen. “De palen worden in de grond gevormd, dus een afwijkende diameter of grotere diepte is in principe geen probleem. We werken bij elk project met lokale betonmortelleveranciers. De transportbewegingen zijn dus uitermate beperkt.” Over transportbewegingen gesproken, AA Schroefpalen is recent verhuisd naar een nieuw pand in Malden, direct aan de A73. “Mens en materieel zijn hier verenigd op één locatie. Dankzij deze centrale ligging kunnen we snel en efficiënt alle werkgebieden in Nederland bereiken.”

Snelheid, levertijd, prijs en minimale overlast zijn belangrijke voordelen van de keuze voor (mortel)schroefpalen van AA Schroefpalen, resumeert Peters. “We werken met een club van jonge, enthousiaste mensen en hebben de mentaliteit van een familiebedrijf. We hebben veel voor elkaar over en zijn trots als we samen weer een mooi project hebben afgerond. Neemt niet weg dat we voortdurend op zoek zijn naar mensen die opgeleid willen worden in dit mooie vak. Er is nog genoeg werk te verzetten; de komende tien jaar moeten er ruim 800.000 nieuwe woningen gebouwd worden in ons land.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details