Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een nieuw perspectiefop liftgebruik
Het Dokkum Lyceum gebruikt M-Use® voor de Nexiez-lift.

Een nieuw perspectiefop liftgebruik

Staat er een bouw- of renovatieproject op de planning? Dan zijn er vaak één of meerdere nieuwe liften nodig. Traditioneel gezien schaf je deze liften aan met alle (onvoorspelbare) kosten van dien. Bij Mitsubishi Elevator Europe geloven ze echter dat dit beter kan. Bijvoorbeeld met het M-Use® circulaire gebruiksmodel. We spraken met Ronald Koedam, Head of Sales bij Mitsubishi Elevator Europe, om meer te weten te komen over dit innovatieve model én de voordelen.

Wat is M-Use® en waarin onderscheidt het zich van traditionele liftaanschaf?

“M-Use® is een uniek circulair concept in de wereld van liftonderhoud en -aanschaf”, aldus Koedam. “Met het M-Use® gebruiksmodel koop je geen nieuwe lift, maar neem je een nieuwe lift bij ons in bruikleen. Dat betekent dat wij verantwoordelijk blijven voor de prestaties en het onderhoud.” Binnen de traditionele markt word je zelf eigenaar van een lift, waarna je deze na een bepaalde levensduur moet vervangen. Dit gaat vaak gepaard met onverwachte kosten voor reparaties, onderhoud en modernisering. Koedam: “M-Use® biedt daarentegen voorspelbaarheid, transparantie en duurzaamheid. Klanten betalen een jaarlijkse vergoeding op basis van het werkelijke gebruik van de lift. Door dat vaste bedrag weet je precies waar je aan toe bent. En je bent altijd verzekerd van een perfect werkende lift.”

Een Nexiez-lift met M-Use® gebruiksmodel in NOW Hoofddorp.

Voordelen van M-Use® ten opzichte van traditionele methoden

Koedam benadrukt de grote voordelen die dit gebruiksmodel biedt:

1) Geen grote investeringen meer nodig. “Bij de aanschaf van een traditionele lift leg je vaak duizenden euro’s in, maar met de M-Use® hoef je dit niet in één keer bij elkaar te sparen of te lenen. Jij bepaalt de hoogte van je initiële investering. Daarna betaal je een vast bedrag per maand.”

2) Meer zekerheid, minder risico’s. “Doordat je geen lifteigenaar meer bent, verklein je de financiële risico’s. Zo hoef je je geen zorgen te maken over onvoorziene kosten. Je sluit namelijk een contract af voor minstens 20 jaar. In die periode ben je gedekt voor reparaties, onderhoud, verzekeringen en zelfs liftkeuringen.”

3) Duurzaamheid. “Na 20 jaar kan de lift nog steeds een tijd mee, een verlenging tot 40 jaar behoort dan tot de keuzes. En als de lift na al die jaren echt op is, zorgen wij dat alle onderdelen hergebruikt of gerecycled worden.”

4) Betere prestaties van de lift. “We monitoren de lift voor de beste prestaties. Zo hebben we het laagste liftstoringspercentage van Nederland: gemiddeld minder dan 1 storing per jaar. En we blijven de liftprestaties verbeteren.”

Voor wie is M-Use® interessant?

“We zien dat M-Use® interessant is voor diverse partijen, zoals kantoren, VvE’s, woningbouwcorporaties en meer”, vertelt Koedam. “Eigenlijk biedt het voordelen voor iedereen die waarde hecht aan langdurige functionaliteit, kostenbeheersing en duurzaamheid.”

Bij het World Trade Center in Amsterdam plaatste Mitsubishi Elevator Europe in 2022 veertien nieuwe liften met het M-Use® gebruiksmodel. “Dit ontzorgt de eigenaar van het pand, biedt een langjarig vaste prijs en stimuleert een duurzame aanpak”, aldus Frank Folkers, Technical & Facility Director bij het WTC.

Voor woningcorporatie Wonen Meerssen werden in verschillende panden M-Use® liften geplaatst. Eric Donders, projectcoördinator bij Wonen Meerssen: “Een 7-tal liften werd geheel vervangen. Bovendien werden enkele liften gerenoveerd. De samenwerking verliep perfect en de handjes buiten zijn goud waard.”

Ook VvE St. Hubertus in Ede koos voor een M-Use® lift. Haar appartementencomplex maakte gebruik van een verouderde lift die nog met de hand open en dicht moest worden gedaan. Bestuurslid Hans Stroink: “De M-Use® lift zou ik iedere VvE aanraden. Een win-winsituatie: we hebben een volledig nieuwe lift, maar dan voor een vast leasebedrag per jaar. Mitsubishi verzorgt het onderhoud en wij kunnen de lift altijd alsnog kopen.” 

Meer weten over M-Use®? De specialisten van Mitsubishi Elevator Europe denken graag met je mee.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details