Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een hotel met luxe uitstraling: Fraaie, ronde hoeken en een luxe combinatie van goud en donkere bakstenen

Een hotel met luxe uitstraling: Fraaie, ronde hoeken en een luxe combinatie van goud en donkere bakstenen

Het nieuw te bouwen hotel langs de A4 is weer zo’n echt Van der Valk-hotel. Het is anders dan al zijn soortgenoten, maar heeft onmiskenbaar de kenmerken. Het staat op een locatie waar je niet omheen kunt, ademt luxe en is duurzaam.

De bewaking van de typische Van der Valk-kenmerken heeft ongetwijfeld te maken met de manier waarop de opdrachtgevers bij hun projecten betrokken zijn. “De nieuwe beheerders zijn en blijven vanaf het eerste uur betrokken bij het ontwerp en de realisatie van het hotel”, vertelt Mark Winterkamp, senior-projectleider van Ter Steege Bouwvastgoed (TSB). “Ze zijn bij elke vergadering aanwezig, leveren ideeën aan en zijn doorslaggevend bij elke beslissing.” 

De indeling

Op de begane grond van Van der Valk Hotel Delft A4 bevinden zich straks de kantoren, keuken en het lobbyrestaurant. Op de eerste verdieping komen de vergaderzalen, een tweede keuken en een brake-out. Op de tweede verdieping worden de fitnessruimte en eerste hotelkamers ingericht en hierboven volgen in acht bouwlagen de overige hotelkamers, in totaal 142.

De gevelbekleding zorgt voor een chique uitstraling.

Hoog bouwtempo

Voor de uitvoering beschikt TSB over een royaal bouwterrein en dat is tegenwoordig een uitzondering. “Er is hier volop parkeerruimte en de toegangswegen zijn al aangelegd”, vertelt Winterkamp. “Dit biedt grote voordelen, zeker voor de opbouw van het prefab betoncasco. Op dit moment gaat het gebouw dan ook zienderogen de lucht in. Zodra het casco van een bepaalde verdieping staat, gaat hier de afbouw van start.”

Gevelbekleding in staal en baksteen

Een grotere uitdaging vormden de gevels met hun fraaie, ronde hoeken. “Ronde hoeken vragen sowieso om een intensieve detaillering. De hoeken moeten hier echter niet alleen wind- en waterdicht zijn, maar ook brandwerend en conform het ontwerp. De kozijnen zijn gezet in goudkleurig, gegalvaniseerd en geprofileerd staalplaat. Daarboven bevindt zich staand metselwerk in een donkere, aardse kleur. Deze elementen zijn geprefabriceerd door ISO Systems. De combinatie zorgt voor een chique uitstraling, zeker wanneer hierin het zonlicht wordt weerkaatst.”

De gevels worden afwisselend bekleed met goudkleurig staalplaat en staand metselwerk.

Vorstelijke entree

Deze chique uitstraling wordt nog eens onderstreept bij de vorstelijke entree met luifel. “De luifel wordt ondersteund door een staalconstructie met gelijke profielen, gecoat in goud. Tezamen vormen zij de letters VdV.”

Duurzaam

Waar mogelijk minimaliseert Van der Valk haar ecologische footprint. Om deze reden is het hotel optimaal geïsoleerd en draait het op duurzame energiebronnen. Het gebouw is volledig elektrisch. Hiermee voldoet het aan de Europese Energie-Efficiënte Richtlijn (EED) en komt het na oplevering in aanmerking voor de Gouden GreenKey-certificering. In december 2022 is het hotel klaar voor haar eerste gasten.  

Binnendeuren met specifieke kenmerken

Alle houten binnendeuren voor het Van der Valk-hotel in Delft worden geleverd door Krepel Deuren. Dat zijn er in totaal 450, elk met zijn eigen specifieke kenmerken. 

“We hebben een ruime ervaring in binnendeuren met -kozijnen en hang- en sluitwerk voor hotels”, vertelt Sanne van den Boogert, werkvoorbereider van Krepel Deuren. “Bij dit Van der Valk-hotel zit de uitdaging in de begane grond en eerste verdieping, waar zich het restaurant met het live cooking-gedeelte bevindt. Om een luxe uitstraling te krijgen, zijn de deuren 2,7 meter hoog. De combinatie met een brandwerendheids- en geluidseis en de toepassing van inbouwdrangers maken deze deuren bijzonder. Ook de hotelkamertoegangsdeuren voldoen aan hoge eisen. Dit biedt de gasten meer comfort en veiligheid.”

Op dit moment zijn de kozijnen gesteld. Krepel Deuren produceert de deuren. Een montagebedrijf meet de kozijnen in, maakt de deuren exact passend, voorziet de deuren van de benodigde bewerkingen en monteert de deuren. “Dankzij deze werkwijze komen de deuren kant en klaar in het hotel aan”, vertelt Van den Boogert. “Ze hoeven alleen nog te worden afgehangen. Zo kunnen we stofvrij werken. Het is mooi om voor Van der Valk te werken. Zij hanteert een hoge kwaliteitsstandaard en blijft met ideeën komen. Dat intensiveert de beslissingsprocessen, maar altijd met een beter resultaat.”

Bouwinfo
  • Opdrachtgever Van der Valk, Utrecht
  • Architect Wiegerinck Architecten Arnhem
  • Constructeur Schreuders Bouwtechniek, Hengelo
  • Installaties Linthorst Techniek, Wenum-Wiesel (D)
  • Aannemer Ter Steege Bouw en Vastgoed West, Rijswijk
  • Bouwperiode mei 2021 – december 2022

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details