Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een gezonde gevelbekleding: Sterk, kleurecht, onderhoudsvrij en brandvertragend

Een gezonde gevelbekleding: Sterk, kleurecht, onderhoudsvrij en brandvertragend

De gevels van Spinoza20first zijn bekleed met Cover 6, het terras en de trappen met Neolife Deck 30 vlonderdelen van LJ Solutions. De biocomposiete elementen zijn vervaardigd uit de meest duurzame houtsoort, versterkt met houtvezels en opvallend fraai. Latten van zes centimeter breed in de kleuren Ocean (zilvergrijs) en Sand (beige) met diepe tussenliggende naden wekken de indruk dat het hier gaat om een open gevel, terwijl deze gewoon dicht is.

De keuze voor gevel- en vlondersysteem Neolife is voortgekomen uit de langdurige samenwerking tussen BDG Architecten en LJ Solutions. Beide organisaties kijken op dezelfde manier naar milieu, natuur en gezondheid; een vruchtbare voedingsbodem voor een bevlogen samenwerking en eensgezindheid over de toe te passen materialen. “Nagenoeg elke organisatie vermeldt tegenwoordig wel ergens het begrip ‘duurzaam’ in zijn profiel”, zegt Roel Tromp, directeur van LJ Solutions. “Maar ‘duurzaam’ gaat over zoveel meer dan ‘levensduur’. Daarom spreken we binnen LJ Solutions van ‘gezonde’ producten: producten die onderhoudsvrij zijn, vrij van giftige stoffen en geschikt voor een tweede leven. Kortom, producten die een gezond leven ondersteunen.”

Upcyclebaar

De gevelpanelen van Neolife hebben al deze kwaliteiten in zich. Waar een traditioneel gevelsysteem gemiddeld bestaat uit 45% kunststof, 45% houtzaagsel en 10% additieven, bestaat het Neolife-composiet uit 75% houtvezel, 11% virgin pvc en additieven. Deze pvc kan na vijftig jaar nog drie keer worden geüpcycled. Het materiaal is dan nog steeds kleurecht, onderhoudsvrij en brandvertragend in brandklasse B. Tromp: “Om deze reden wordt dit houtcomposiet binnenkort bekroond met de LCA NL en geüpload met een categorie 1 kaart in de NMD.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details