Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Een gezond binnenklimaat begint met een goed ontwerp
CAD-engineers en BIM-modelleurs kunnen in de UOB een uitgebreid gamma Panflex ventilatieslangen en geluiddempers vinden.

Een gezond binnenklimaat begint met een goed ontwerp

Alle relevante productinformatie in één up-to-date softwareplatform

Een gezond binnenklimaat. Overal, altijd en voor iedereen. Om aan deze ambitie te voldoen, neemt Panflex tal van initiatieven. Naast een uitgekiende productontwikkeling en innovatie zet de specialist in flexibele rookafvoersystemen en ventilatieslangen hoog in op samenwerking in de keten. Het delen van up-to-date en relevante productinformatie in de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB) én een actieve deelname aan Binnenklimaat Nederland dragen hier in belangrijke mate aan bij.

Nu een gezond binnenklimaat steeds hoger op de agenda komt van woningen, scholen, kantoren en andere gebouwen, groeit ook de belangstelling voor de Panflex UOB-productdata.

De UOB is een initiatief van onder andere Techniek Nederland, ETIM Nederland, Ketenstandaard Bouw en Techniek en 2BA. Het softwareplatform slaat een brug tussen CAD-systemen enerzijds en de 2BA datapool anderzijds. Bovendien zorgt ze voor een betere samenwerking én eenduidige communicatie tussen ketenpartijen. Dankzij de UOB kunnen CAD-engineers en BIM-modelleurs voor het specificeren van hun objecten gebruik maken van een uitgebreide reeks ETIM en ETIM-MC gestructureerde objecten, waaraan deelnemende fabrikanten alle relevante productdata koppelen. Eén van deze fabrikanten is Panflex. “CAD-engineers en BIM-modelleurs kunnen in de UOB een uitgebreid gamma ventilatieslangen en geluiddempers vinden”, vertelt Henry Kale, Accountmanager bij Panflex. “De objecten worden door ons verrijkt met alle relevante productdata, ten aanzien van bijvoorbeeld materialen, maatvoeringen en verpakkingen. De groothandels voegen hier hun handelsinformatie aan toe, zodat installateurs eenvoudig kunnen zien wat zij nodig hebben, hoeveel en bij welke groothandels deze materialen op voorraad liggen. Bovendien kunnen zij de objecten eenvoudig integreren in hun CAD of Revit/BIM tekenprogramma.”

Dankzij de UOB hoeven installateurs niet zelf te zoeken naar relevante productdata. Ook zijn de gegevens altijd up-to-date, benadrukt Kale, waardoor faalkosten tot een minimum beperkt worden. “Dit biedt niet alleen voordelen in de ontwerp- en installatiefase, maar ook tijdens het beheer en onderhoud.” Nu een gezond binnenklimaat steeds hoger op de agenda komt van woningen, scholen, kantoren en andere gebouwen, ziet Kale ook een groeiende belangstelling van de Panflex UOB-productdata. Bijvoorbeeld voor de realisatie van Frisse Scholen, waarin de Panflex (geïsoleerde) ventilatieslangen én geluiddempers een essentiële rol spelen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details