Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzame, hoogwaardige E-installaties
De hallen in aanbouw. Inmiddels zijn zij alle vier, inclusief installaties, bijna gereed.

Duurzame, hoogwaardige E-installaties

In opdracht van De Vries en Verburg brengt Van Hees Elektrotechniek & ICT de E-installaties en voorzieningen aan in het distributiecentrum (DC) van Dudok, op Distripark Maasvlakte West in Rotterdam.

Namens Van Hees is John van Eck verantwoordelijk voor alle elektrotechnische zaken bij de realisatie van DC Dudok. Hij vertelt: “De technische installatie bestaat in de basis uit drie trafo’s, BUSBAR-spanningsrails, bekabeling, verlichting, aarding en bliksembeveiliging. Wij sloten de trafo’s aan en brachten de voedingen naar binnen voor onder andere de airconditioning, luchtbehandeling en sprinklerpomp. Ook brachten we de data-installatie aan, de wifi-zenders, de beveiligingsinstallaties en het KNX-systeem voor de besturing van de verlichting.”

Duurzame installaties en materialen

De E-installaties dragen op verschillende manieren bij aan het duurzame karakter van DC Dudok, dat gecertificeerd is conform de eisen van BREEAM-label ‘Very Good’. De verlichting is bijvoorbeeld apart schakelbaar, voorzien van aanwezigheidsdetectie en uitgevoerd in LED. Ook is het mogelijk om per ruimte het energieverbruik uit te lezen. Van Eck: “De duurzaamheid van de installaties zit ook in het materiaalgebruik. Vanwege het zeeklimaat, en daardoor het hoge zoutgehalte in de lucht, zijn alle onderdelen van de buiteninstallatie vervaardigd van hoogwaardig RVS.”

Prettige samenwerking

Begin 2021 startte Van Hees met de uitvoering van de E-installaties op locatie. Inmiddels zijn twee hallen van het distributiecentrum gereed. De andere twee worden deze maand afgerond. In juli levert Van Hees de werkzaamheden op. “Qua planning een uitdagend project”, blikt Van Eck terug. “Daar komt bij dat we met veel nieuwe partijen werkten. Normaal gesproken is dat wennen, maar hier voelde het al snel vertrouwd. De prettige samenwerking met De Vries en Verburg en de andere partijen hebben zeker bijgedragen aan de voortgang en kwaliteit van dit werk.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details