Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Duurzaam, comfortabel en superstrak
De gevels zijn afgewerkt met wit stucwerk, grijze accentvlakken en antracietgrijze kozijnen.

Duurzaam, comfortabel en superstrak

Bewoners en omwonenden zijn blij met opgepluste gevel Papendrechtse corridorflat

Een frisse uitstraling, een hogere isolatiewaarde en meer comfort. De corridorflat van woningcorporatie Woonkracht10 aan de Steilsteven in Papendrecht is er in meerdere opzichten flink op vooruitgegaan. Mede dankzij het buitengevelisolatiesysteem dat IJsselmonde aanbracht, kan de flat weer jaren vooruit.

“We verbeterden de flat in het kader van planmatig onderhoud”, vertelt projectleider Ronald Pennings van Woonkracht10. “Samen met De Goede Vastgoedonderhoud, een van onze vaste RGS-partners, keken we wat nodig was om deze gedateerde flat toekomstbestendig te maken.” Vestigingsleider Frans Schreuder van De Goede voegt toe: “Met name de gevels waren zowel esthetisch als energetisch aan een upgrade toe. Daarom dacht IJsselmonde, als gevelisolatiespecialist, al in een vroeg stadium met ons mee.”

Opplussen

De Goede werkte een aantal scenario’s uit voor het planmatig onderhoud. Woonkracht10 koos voor het scenario met nieuwe kunststof kozijnen en buitengevelisolatie. Op basis daarvan heeft De Goede aan Houdijk Architecten gevraagd vier kleurvoorstellen voor de gevels uit te werken. De bewoners gaven de voorkeur aan het voorstel met wit stucwerk, grijze accentvlakken en antracietgrijze kozijnen. “Om het beoogde resultaat te bereiken, pasten we een buitengevelisolatiesysteem met een 5 centimeter dikke isolatielaag toe, afgewerkt met een organische sierpleister met korrelstructuur”, aldus Jacco Oostenbrug van IJsselmonde. “We brachten dit systeem aan op de bestaande buitengevel. Het bestaande isolatiesysteem kon blijven zitten; opplussen noemen we dat. Het voordeel hiervan is dat je geen last meer hebt van problemen met de ondergrond, zoals scheurvorming. Tevens bespaar je de bewoners veel overlast doordat sloop van het bestaande systeem niet nodig is. Bovendien verhoog je eenvoudig de totale isolatiewaarde van de gevel.” IJsselmonde verzorgde tevens het complete steigerwerk en weet als geen ander welke specifieke eisen daarbij gelden. Dit komt de voortgang en uitstraling tijdens de bouw ten goede.

Soepele samenwerking

Eind september 2021 startten de werkzaamheden aan de gevels van de corridorflat. Om de bewoners minimaal tot last te zijn, werden deze werkzaamheden tot in detail voorbereid. De kozijnen werden in slechts één dag per woning vervangen. Het aanbrengen van de buitengevelisolatie en de afwerking volgden direct daarna. “De werkzaamheden verliepen soepel”, blikt Schreuder terug. “Dat geldt ook voor de samenwerking met Woonkracht10 en onze partners. Het prettige aan IJsselmonde is dat zij meedenkt, oplossingsgericht is en altijd bereikbaar is.” Oostenbrug: “Met elkaar hebben we ervoor gezorgd dat de flat weer klaar is voor de toekomst. Hij ziet er superstrak uit en de bewoners ervaren meer comfort.” Pennings besluit: “Van de bewoners krijgen we overwegend positieve reacties. Maar ook van de omwonenden. Zij zijn blij met het nieuwe uiterlijk van de flat en vinden het een verrijking voor de buurt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details