Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Drukke vloeren, veilige bouwplaats

Heilijgers en Van den Pol Elektrotechniek realiseren regelmatig samen projecten. Zoals Eemerald, een appartementencomplex in Amersfoort. Of de herontwikkeling van het Utrechtse House Modernes tot prestigieus winkel- en kantorencomplex. “Binnenstedelijke projecten waar we moesten dealen met beperkte ruimte op de bouwplaats”, zegt Timo Jooren, projectleider bij Van den Pol. “Dat is bij De Lichtpen niet anders.”

Footprint verkleinen

Hier is Van den Pol verantwoordelijk voor de complete E-installatie en LED-verlichting met bewegingssensoren in de algemene ruimtes. “Ook de voorbereiding voor laadvoorzieningen draagt bij aan een duurzaam complex, net als lasdozen van gerecycled plastic. Wij gebruiken niet anders meer en dringen zo onze CO2-footprint verder terug.”

Begrenzer

Van den Pol voorziet prefabcomponenten van voorbedrade flexbuizen. “Het zijn drukke vloeren met veel leidingen. De variatie aan appartementtypes en kopersmeerwerk zorgt voor een extra uitdaging. Door zorgvuldige afstemming met de bouwpartners lukt het alles passend te krijgen.”

Bij de PV-installatie is teruglevering niet mogelijk. “Daarom installeren wij een begrenzer die continu het uitgaande vermogen meet. Als teruglevering dreigt, remmen de omvormers af. Gebeurt dat niet, dan volgen hoge boetes.”

Dynamische markt

De dynamiek op de woningmarkt is merkbaar bij De Lichtpen. “Het duurt langer voor mensen de knoop doorhakken, koperswensen zijn vaak laat bekend. Bij prefab wil je juist alles graag zo vroeg mogelijk weten. Samen zoeken we naar maximale flexibiliteit.”

Frietkraam

Ook voor de veiligheid is samenwerking cruciaal. “Het veiligheidsniveau is hoog, met Heilijgers als drijvende kracht. Bijvoorbeeld door veilige looproutes om de hijskraan, een moderne bouwlift en toiletten per drie verdiepingen. Dat beperkt loopbewegingen en dus risico’s. Als dank voor ieders inspanningen hebben we op de Dag van de Veiligheid gezorgd voor een frietkraam op de bouwplaats.” Ook Van den Pol heeft alle aandacht voor het veiligheidsbewustzijn. “Dat blijkt uit de hercertificering voor trede 3 van de Safety Culture Ladder die met vlag en wimpel is behaald.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details