Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
DOOR, Maasdijk | 6,6 miljoen kilo prefab beton

DOOR, Maasdijk | 6,6 miljoen kilo prefab beton

In opdracht van bouwbedrijf De Vries en Verburg leverde Holcon alle prefab betonnen balken, kolommen en wanden voor de nieuwbouw van Coöperatie DOOR in Maasdijk. Het betreft 640 verschillende elementen, die in totaal goed zijn voor zo’n 2.700 kuub beton en een gewicht van ruim 6,6 miljoen kilo.

“Dit werk was precies in ons straatje”, zegt projectleider Bas van Oosterhout van Holcon. “Wij zijn goed in het snel produceren en leveren van grote prefab betonnen elementen, in grote hoeveelheden. Voor De Vries en Verburg behoren we tot de vaste leveranciers van met name het grote prefab.”

Geen ondersteuning nodig

Holcon dacht in de engineeringsfase met constructief adviseur Kaskon mee in de uitwerking van de betonconstructie. Van Oosterhout: “We keken hoe we met de elementen konden bijdragen aan een zo eenvoudig en efficiënt mogelijke bouwwijze. Specifiek aan dit project is dat er geen ondersteunde constructie nodig was bij het leggen van de balken en vloeren. Om dit mogelijk te maken, rekende Kaskon de gehele constructie van het gebouw van boven naar beneden door. Inclusief alle knooppunten, waaraan voldoende sterkte werd meegegeven. Dit extra denk- en rekenwerk in het voortraject leverde in de uitvoering veel tijd- en kostenbesparingen op.”

26.000 kilo per vracht

Begin juli 2019, slechts zestien weken na de start van de engineering, werd het eerste prefab betonnen element voor DOOR Maasdijk geproduceerd. “We hebben twee productielocaties in Duitsland”, zegt Van Oosterhout. “Voor dit project is alles vervaardigd in onze productielocatie in Xanten. Van daaruit zijn de elementen, in 256 vrachten, just-in-time op de bouwplaats aangeleverd. Dat komt neer op zo’n 26.000 kilo per vracht. Een mooi resultaat, zowel uit milieu- als uit kostenoogpunt.”

Jarenlange samenwerking

“Tot en met de levering van het laatste element is dit project op rolletjes verlopen”, vervolgt Van Oosterhout. “Dit komt door de goede voorbereiding, maar ook door de jarenlange samenwerking met Kaskon en De Vries en Verburg. We weten exact wat we aan elkaar hebben en dat werkt prettig. We hadden met elkaar één doel en dat was het gebouw zo snel mogelijk overeind te krijgen. Dat is uitstekend gelukt.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details