Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
‘De wanden staan nu stevig en het dak kan blijven bewegen’
De transformatie van fabriekshal naar woningen stelde Stam Montagebouw voor bijzondere details.

‘De wanden staan nu stevig en het dak kan blijven bewegen’

Vloeren, plafonds en scheidingswanden

Alle droge afwerkvloeren, metalstudplafonds en metalstud scheidingswanden in het Poortgebouw van ENKA worden geleverd en geplaatst door Stam Montagebouw. Zowel in de twee poortgebouwen als in de laagbouw – de oude fabriekshal – plaatst zij de scheidingswanden zodat hier woningen ontstaan. 

Stam Montagebouw heeft reeds driekwart van het werk gerealiseerd en is zeer tevreden over de gang van zaken. “Het is een bijzonder project van middelgroot formaat”, vertelt projectleider Jos van der Waal. “Bovendien is het de eerste keer dat we samenwerken met Bouwbedrijf Kreeft en de samenwerking verloopt plezierig.”

Bewegende dakspanten 

De transformatie in de laagbouw – van fabriekshal naar woningen – stelde Stam Montagebouw voor bijzondere details. De vakwerkspanten van het dak vertoonden nogal wat beweging en hoewel Van der Waal wist dat dit niet zorgwekkend is – ‘Elk huis is in beweging’ – moest er een manier gevonden worden om de wanden te stabiliseren zonder de beweging van het dak te blokkeren. “Hier hebben we samen met Bouwbedrijf Kreeft een dilatatie tussen het dak en de wanden ontworpen. De wanden staan nu stevig, zonder de beweging van het dak te beïnvloeden. De geluids- en brandwerende eigenschappen van de wanden zijn hiermee intact gebleven.”

Creatief transporteren

Ook het transport van de bouwmaterialen vroeg creativiteit. Van der Waal: “De fabriekshal is rondom helemaal gesloten. Enkele kleine raampjes en de binnentuin op de verdieping zijn de enige openingen om de materialen het gebouw in te krijgen. Vaak moeten we door meerdere woningen om de betreffende woning te bereiken.”

Elke gewenste eigenschap

Toch wordt dit soort uitdagingen door Stam Montagebouw met open armen ontvangen. “We zijn al ruim dertig jaar gespecialiseerd in de montagebouw. Dan wordt het leuk om wanden van speciale eigenschappen te voorzien of voor ingewikkelde situaties een oplossing te bedenken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details