Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

De voordelen van wit betonplex in de bouw

Steeds meer aannemers, architecten en bouwvakkers kiezen voor dit bouwmateriaal. En niet zonder reden. Deze ontwikkeling heeft te maken met de vele voordelen die wit betonplex te bieden heeft.

Waterbestendige bouwplaten

Betonplex bestaat uit platen die een strakke afwerklaag van epoxy hebben. Hierdoor zijn betonplexplaten zeer waterbestendig en dus ideaal geschikt voor toepassingen buitenshuis. Zo kun je de platen gebruiken voor de afwerking van je huis. De platen houden neerslag en intrekkend vocht namelijk optimaal tegen.

Betonplex is veelzijdig toepasbaar

Een ander groot voordeel van betonplex is dat ze gemakkelijk op maat te maken, maar ook veelzijdig toepasbaar zijn. Betonplexplaten hoeven namelijk niet meer afgewerkt te worden. Om deze reden kunnen ze voor allerlei toepassingen ingezet worden. Denk aan de afwerking van dakkappelen of dakranden, maar ook voor het maken van reclameborden, aanhangwagens, trailers voor vrachtwagens, dierenhokken, gevelbekleding, kasten en nog veel meer.

Ruime keuze aan formaten en kleuren

Naast de zojuist genoemde pluspunten van betonplexplaten, is het fijne van dit materiaal dat je als gebruiker veel keuze hebt. Qua kleuren, platen met profielen en formaten is er een ruime keuze. Dat maakt betonplex geschikt voor uiteenlopende toepassingen en erg populair in de bouw. De meest gebruikte kleur voor betonplex is wit. Wit betonplex is aantrekkelijk vanwege de gladde en strakke afwerking, die zorgt voor een moderne en eigentijdse look.

Er zijn zelfs betonplexplaten met antislip-laag

Een ander pluspunt van betonplex is dat er ook speciale betonplexplaten verkrijgbaar zijn met antislip-laag. Doordat betonplexplaten een glad oppervlakte hebben, kunnen ze bij neerslag spiegelglad worden. Om deze reden zijn er betonplexplaten gemaakt met een antislip-laag. Deze worden onder meer toegepast in meubels om te voorkomen dat ze gaan schuiven. Ook in steigers en vloerplaten wordt deze antislip-laag steeds vaker aangebracht om ongelukken te voorkomen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details