Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Nieuws

De sportaccommodaties waar alles klopt

Bond-Towers-Breda
Bond Towers Breda.

Tekst | Liliane Verwoolde

Beeld | Pellikaan

10 augustus 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Daarbij bieden ze veel extra’s zoals tribunes, kinderopvang en horeca. “We hebben zo vaak met dit bijltje gehakt, dat onze klant alleen maar ABC hoeft te zeggen. Wij vullen het alfabet aan tot Z. We kennen alle factoren die spelen bij de bouw en exploitatie van sportcentra.”

Aan het woord is Jack Hazen, commercieel directeur van Pellikaan. In het familiebedrijf dat vlak na de tweede wereldoorlog werd opgericht, staat nu de derde generatie aan het roer. In deze periode groeide Pellikaan uit tot een bedrijf met twee disciplines. Het middelgrote bouwbedrijf is actief in Nederland, België, Engeland en Duitsland. De exploitant van sportcentra – zoals health clubs met voorzieningen voor racquet, fitness, kinderopvang, zwembaden en wellness – is actief in Nederland.

Orbit Leisure Centre Egham (UK).

De kracht van een familiebedrijf

Bij de bouw en exploitatie van de sportaccommodaties plukt Pellikaan dagelijks de vruchten van het feit dat het een familiebedrijf is. “Binnen een familiebedrijf nemen kwaliteit en nazorg een belangrijke plaats in”, vertelt Hazen. “Door de sterke binding loopt iedereen net een stapje harder.” Maar dat is zeker niet de enige succesfactor. “Doordat het bouwbedrijf in vier landen actief is, vindt hier een continue kruisbestuiving plaats. Bouwmethoden, productkennis en nieuwe energiebronnen worden voortdurend uitgewisseld. We bouwden de eerste full electric sporthal bijvoorbeeld al zes jaar geleden. Zware gasleidingen kennen we allang niet meer.”

Begijntjesbad Overijse (B).

Rechtstreekse verbinding

En dan is er nog het feit dat Pellikaan zowel de bouw als de exploitatie van de centra op zich neemt. “Als er iets in de sportaccommodatie niet klopt – het beheer vraagt te veel medewerkers, de energierekening is te hoog of het aantal bezoekers te laag – dan voelen wij dat in onze eigen portemonnee. Die rechtstreekse verbinding heeft ons veel exploitatiekennis opgeleverd. We hebben alle problemen al eens opgelost; daar profiteren onze klanten van mee.”

Behalve sportcentra realiseert Pellikaan scholen, hotels, kinderdagverblijven, kantoren, appartementen en industriële gebouwen. Deze projecten variëren van bouwteamwerken tot vergaande PPS-projecten waarbij Design, Build, Finance, Maintain en Operate (DBFMO) volledig zijn geïntegreerd. “Hiermee hebben we de fase van ‘bestekwerker’ achter ons gelaten. We willen onze kennis en knowhow delen. Hoe eerder we bij een project betrokken zijn, hoe meer we voor onze opdrachtgevers kunnen betekenen.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Randy van den Hoek

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Stedenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details