Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Datacentercampus CyrusOne, Amsterdam | Vloerplaten, dakplaten en gevelpanelen  voor datacenter van CyrusOne

Datacentercampus CyrusOne, Amsterdam | Vloerplaten, dakplaten en gevelpanelen voor datacenter van CyrusOne

Het Bergeijkse Kempen Cladding kreeg de opdracht om de vloerplaten voor de verdiepingen, de dakplaten en de gevelpanelen voor het nieuwe datacenter van CyrusOne te leveren en te monteren.

“De eerste contacten werden middenin het bouwverlof van vorig jaar gelegd. Op korte termijn haalden we de definitieve opdracht binnen”, weet zaakvoerder Edo Peek. “Het volledige pakket omvat 18.000 m² stalen vloerplaten die gebruikt worden voor de constructie van de verdiepingen. Verder installeerden we 9.000 m² stalen dakplaten. Voor de imposante gevel van het gebouw werden onder meer 11.000 m² vlakke steenwol gevelpanelen in verschillende kleuren en 650 m² vlakke aluminium cassettepanelen gebruikt.”

Kempen Cladding is gespecialiseerd in de levering en montage van dak- en gevelbekleding in de breedste zin van het woord, zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten. De firma werd 15 jaar geleden opgericht door Mat Cuypers en Edo Peek en is vandaag uitgegroeid tot een bedrijf met zowat 40 eigen medewerkers, die samen met een grote groep vaste onderaannemers en zzp-ers de meest uiteenlopende projecten uitvoeren. Naast de klassieke enkelwandige en geïsoleerde dak- en gevelbeplatingen, kunststof en bitumineuze dakbedekkingen en stalen vloerplaten voor vrijdragende betonvloeren heeft de specialist immers alle kennis en producten in huis om in te spelen op de meeste wensen van de klanten. Zo omvat het assortiment ook aluminium felsbeplating, trespa, composiet, eterniet, aluminium en stalen sandwichgevelcassettes, plankprofielen, gebogen afwerkstukken en puntprofielen. Verder behoren ook hemelwaterafvoersystemen, betonplinten, lichte staalconstructies, lichtstraten en lichtkoepels tot de mogelijkheden.

“Onze eigen hoofdzetel met kantoorruimte en atelier is een showcase voor onze producten en expertise. We gaan dan ook geen enkele uitdaging uit de weg. Bij de realisatie van het datacenter van CyrusOne waren de tijdsdruk en hoge kwaliteitseisen grote uitdagingen, maar vooral ook het gebruik van een niet-alledaagse gevelbekleding voor de ruime gevels. Gedurende een volledig jaar waren we met gemiddeld acht tot tien personen per week op de werf actief”, geeft Peek aan. “We waren ook betrokken bij het Park Paviljoen De Hoge Veluwe, dat recent door Koning Willem-Alexander geopend werd, zijn voor ontwikkelaar VGP en opdrachtgever Willy Naesens Nederland bezig aan de realisatie van een groot DC en gaan voor Tacx hun nieuwe bedrijfspand en aangrenzende Praxis in Oegsgeest bouwen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details