Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Daan van der Vorm treedt terug als bestuurder VORM Holding
Daan van der Vorm

Daan van der Vorm treedt terug als bestuurder VORM Holding

Dagelijkse leiding blijft in handen van huidige bestuur onder leiding van CEO Hans Meurs

  • VORM Holding zeven keer zo groot gegroeid onder Daan van der Vorm en CEO Hans Meurs
  • Daan van der Vorm, die aandeelhouder blijft, gaat meer tijd besteden aan zijn andere bedrijven en functies en aan zijn gezin
  • Geert Hoek treedt naast Hans Meurs toe als statutair bestuurder
  • Bestuurstaken worden per 15 juli aanstaande overgedragen aan het huidige bestuur en directieteam

Daan van der Vorm (1963) heeft aangekondigd per 15 juli terug te treden als bestuurder van VORM Holding. De dagelijkse leiding van de Rotterdamse bouwende projectontwikkelaar blijft bij het huidige bestuur en directie. Daan van der Vorm blijft enig aandeelhouder van VORM Holding. Hans Meurs, CEO sinds 2003, zal samen met zijn team de continuïteit van de ingezette koers waarborgen. Tevens treedt Geert Hoek (CFO) toe als bestuurder. VORM Holding boekte in 2021 een omzet van 520 miljoen euro en heeft rond 400 medewerkers in dienst.  

Daan van der Vorm nam in 2003 de bouwactiviteiten van het familiebedrijf VORM (toen nog: Van der Vorm) over van zijn vader Daan Sr. (1926 – 2019). In datzelfde jaar stelde Daan Hans Meurs aan als CEO. In 2019 vierde VORM zijn honderdjarig bestaan en werd Daan van der Vorm verkozen tot ‘Vastgoedman van het Jaar’.

Daan: “Het besluit om ruim voor mijn pensioen een stap terug te nemen had ik voor mezelf al een aantal jaren geleden genomen. Ik wil meer tijd reserveren voor de andere functies die ik naast VORM Holding bekleed. De positieve ontwikkelingen van de afgelopen paar jaar binnen VORM en het vertrouwen in Hans, met wie ik het bedrijf de afgelopen 20 jaar samen heb ontwikkeld, en zijn deels nieuwe directie, maken dit tot een goed moment. Samen met de recente aanstelling van de Raad van Commissarissen zorgt dit ervoor dat de continuïteit en koers van het bedrijf in goede handen is.”

Hans Meurs

Een maatschappelijke missie

De organisatiemissie van VORM is een maatschappelijke missie: het verbeteren van de leefbaarheid in de Nederlandse wijken, versnellen van de bouw van betaalbare woningen en de verduurzaming van vastgoed. VORM investeert onder andere in maatschappelijke en sectorbrede initiatieven die de innovatie en digitale versnelling van de vastgoedsector stimuleren.

William van Niekerk, Voorzitter Raad van Commissarissen VORM: “We respecteren het besluit van Daan volledig en kijken als RvC uit naar de voortzetting van onze werkrelatie met hem als ondernemende aandeelhouder. Onder Daan en Hans is het bedrijf meer dan zeven keer zo groot geworden. Er staat een solide directie, strategie en organisatie en het bedrijf is financieel gezond. We gaan Daan, Hans en het directieteam ondersteunen in hun wens om het bedrijf verder te laten groeien, verantwoord en met oog voor haar maatschappelijke rol: versnelling brengen in de bouw van betaalbare woningen en actief bij te dragen aan de verbetering van de leefbaarheid in wijken.” 

Naast aandeelhouder van VORM Holding gaat Daan meer tijd investeren in zijn gezin en  zijn andere activiteiten, waaronder zijn investeringsmaatschappij, commissariaten, vastgoedportefeuille.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details