Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie

Breed E-specialismemet gave details

De toekomst is all-electric en dat geldt ook voor de transportsector. Daarom benadrukt het nieuwe Nabuurs-distributiecentrum het belang van het specialisme van Van den Pol Elektrotechniek. “De laadpunten voor elektrische vrachtwagens bij de laaddocks zijn door ons aangelegd, net als die voor personenauto’s op het parkeerterrein”, zegt projectleider John Gielen. “Er is een afzonderlijke verdeler geïnstalleerd voor de laadvoorzieningen. Dat maakt toekomstige uitbreiding eenvoudig.”

Breed specialisme

Als vaste partner van Heembouw was Van den Pol verantwoordelijk voor de E-voorziening in het hele complex. “In nauwe afstemming met Nabuurs namen we ook het complete inbouwpakket voor onze rekening”, aldus werkvoorbereider Reinier Oppelaar. “Het Van den Pol-specialisme is hierbij breed ingezet: verlichting, data-installatie, toegangscontrole, CCTV en inbraakalarm.”

Bij de BREEAM ‘Very Good’-certificering speelt LED-verlichting een belangrijke rol. “Door bewegingssensoren wordt nooit nodeloos energie verbruikt. En als licht minder brandt, neemt de levensduur substantieel toe. Verder is de verlichting in de kantoren beeldschermvriendelijk; ogen raken minder snel vermoeid.”

Link met de makers

Het natuurinclusieve karakter van het DC heeft ook impact op het lichtplan. “Lantaarnpalen zijn op afstand van bomen geplaatst en de buitenverlichting schakelt om 23.00 uur uit om overlast voor dieren te vermijden.” Een insectenhotel symboliseert de aandacht voor de natuur. “Alle bouwpartners doneerden materiaal hiervoor, in ons geval een lege kabelhaspel. Dit zorgt voor een blijvende link met de makers van het gebouw.”

Enorm blik Budweiser

Het distributiecentrum heeft meer opvallende details. Gielen: “Gaaf element is de inpandige sprinklertank. Door bestickering lijkt deze tank net een enorm blik Budweiser. Dat is uitgelicht met spots, waarbij ons voorstel om ook die uit te voeren als bierblikjes in goede aarde viel. Het levert een toepasselijke eyecatcher op.”

Veel vertrouwen

Heembouw en Van den Pol werken al jarenlang intensief samen. “Daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van elkaars expertise. Zo wint Heembouw bij nieuwe projecten vaak in een vroeg stadium advies in over de bouwaansluiting of een optimale uitvoering van de installaties.” Het wederzijdse vertrouwen is groot. “We zijn echte partners en helpen elkaar waar maar mogelijk. Dat komt het eindresultaat altijd ten goede.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details