Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Appartementencomplex met luxe afwerking

Appartementencomplex met luxe afwerking

Dakleien, bijzonder metselwerk en zinkdetails

In Vaassen verrees het luxe appartementencomplex Résidence Isendoorn Vaassen. Van Norel Bouwgroep realiseerde het gebouw, dat bestaat uit dertien appartementen en een parkeergarage voor twintig auto’s.

Het project kreeg twee soorten metselwerk, gecombineerd met keimmuren.

Het gebouw heeft een bijzondere vrijstaande ligging met zicht op kasteel de Cannenburch en kreeg drie voorgevels, waarin verschillende architectonische stijlen worden gecombineerd. De appartementen zijn voorzien van grote terrasbalkons en zijn toegankelijk via portiekontsluitingen van maximaal twee appartementen per bouwlaag. Ben Wolters is projectleider bij Van Norel Bouwgroep: “We hebben al meer projecten gerealiseerd voor de opdrachtgever: Onze Bouwmeester in Twello. Het gaat dan meestal om luxe appartementen met een parkeergarage eronder en een koopprijs van € 400.000 tot € 800.000. Deze appartementen variëren in grootte van 140 tot 180 m2. Binnenkort starten we voor deze opdrachtgever in Twello met een vergelijkbaar project.”

Het complex bestaat uit dertien appartementen en een parkeergarage voor twintig auto’s.

Passend in omgeving

De appartementen vallen in het luxere segment. Dat is te zien aan de uitstraling van het complex. Zo werden voor de buitengevels verschillende soorten metselwerk in twee kleuren gecombineerd met keimmuren. In de details is zink verwerkt en het dak is voorzien van dakleien. “Dat ziet er niet alleen mooier uit, het pas ook in de omgeving. Het naastgelegen kasteel en de kerk hebben eenzelfde soort dak. Wij zijn een leer-werkbedrijf en bij dit project zijn bouwkundestudenten van de hogeschool Windesheim komen kijken naar onder andere de bijzondere gevels.”

De bouw ging eind maart 2022 van start en de aannemer hoopt eind december 2023 te kunnen opleveren. De aanleg van de nutsvoorzieningen speelt hierbij een grote rol. “Zo lang er geen definitieve stroomvoorziening is, kun je installaties zoals liften en warmtepompen niet inregelen. Daarmee komt de oplevering in gevaar. In dit geval komt het puur doordat de nutsbedrijven niet beschikken over genoeg mensen om het werk uit te voeren. Het stroomnet is hier dus niet het probleem.”

De appartementen worden ook aan de binnenzijde volledig afgewerkt.

Soepel verloop

De appartementen worden met kopersbegeleiding verkocht. De koper kan in een digitaal portaal de offertes zien van alle leveranciers, waarna er een definitieve prijs uitrolt. Van Norel Bouwgroep levert de appartementen vervolgens volledig afgewerkt op. “We hebben gedurende de bouw een paar keer een kijkersmoment. Halverwege de bouw lopen we met de kopers het appartement door om te kijken of het leidingenwerk overeenkomt met hoe zij het voor zich zien. Dan kunnen we eventueel nog bijsturen als dat nodig is. Tegen het eind van het project is er een inmeetmoment, waarop de toekomstige bewoners onder andere gordijnen en vloeren kunnen inmeten. Bij dit project verloopt alles erg soepel.” 

Op het dak van het complex liggen PVT-panelen. Deze zonnepanelen zijn aan de onderzijde voorzien van een ‘radiator’. Het paneel wordt warm en geeft warmte af aan het water, waarmee wordt voorzien in de eerste warmtebehoefte van de woningen. Ook de warmtepomp in de technische ruimte wordt deels verwarmd door dit water. “Het is een betrekkelijk nieuw systeem. Voor ons is dit het tweede project waarbij dit wordt toegepast. Uiteraard is het pand bijna energieneutraal, ook door de triple beglazing en de behaalde isolatiewaarde.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details