Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Parkeerdek. Vooraanzicht nieuwbouw AMS Cargo Center II op Schiphol Logistics Park.

AMS Cargo Center II: Nieuwe parel op Schiphol Logistics Park

Onder het motto ‘Bouwen kán anders’ steekt het 128 jaar jonge familiebedrijf niet alleen in op het realiseren van maatgerichte bedrijfspanden, ze stelt opdrachtgevers tegelijk in staat om het optimale rendement uit hun vastgoed te halen. Kwaliteiten die nog maar eens worden bewezen met het vorig jaar december opgeleverde AMS Cargo Center II op Schiphol Logistics Park.

Interieur van het warehouse.

Na de succesvolle oplevering van AMS Cargo Center I in 2018 ontving Van der Heijden van ontwikkelaar Distri Development (een samenwerking tussen Built to Build Projectontwikkeling en Proptimize) ook de opdracht voor de tweede fase. “Het in februari 2019 gestarte project is een repeterende samenwerking tussen Built to Build en Van der Heijden”, zegt projectleider Jeroen van Beuningen namens het in Schaijk gevestigde bouwbedrijf. “Sterker nog, dit was al de zevende keer dat we rondom de bouw van een distributiecentrum samen optrokken. Het begon allemaal in 2013 met de realisatie van een DC in Maasbree. Met de bouw van AMS Cargo Center II hebben we samen de lijn succesvol doorgetrokken.”

Interieur van de kantoren.

Alle ruimte

AMS Cargo Center II, voorzien van het BREEAM-certificaat ‘Very Good’, bevindt zich op 10 minuten rijden van luchthaven Schiphol. Het pand blinkt niet alleen uit door de aanwezigheid van allerlei duurzame technieken en faciliteiten, het mag ook gezien worden. Dat laatste is de verdienste van Denc Architecten, dat tekende voor het prachtige ontwerp. Het gebouw, gelegen aan de overzijde van AMS Cargo Center I en nabij de snelweg A4 Amsterdam-Den Haag, telt in totaal ruim 36.000 m². Het oppervlak van het zeven aaneengesloten magazijnen tellende onderkomen is onderverdeeld in 2.803 m² kantoren, 26.838 m² magazijn/expeditie, 2.353 m² mezzanine en 4.477 m² parkeerruimte voor zowel vracht- als personenauto’s. De entrees van de kantoren zijn toegankelijk vanaf het parkeerdek op de eerste verdieping. Hier is plek voor 117 personenauto’s. “Daarnaast beschikt het totale voorterrein over vier individuele laadkuilen voor vrachtverkeer, ieder met een eigen in- en uitrit, en nog eens 79 parkeerplaatsen extra”, aldus Van Beuningen, die tot slot verwijst naar de website van Van der Heijden. “De expertise die we tijdens dit project hebben ingezet, is weergegeven in een mooi filmpje dat AMS Cargo Center II in volle glorie presenteert.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details