Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Aluminium ramen, schuifsystemen, vouwwanden en vliesgevels in één project
De vele raampartijen zorgen voor maximale lichtinval in de verschillende ruimtes.

Aluminium ramen, schuifsystemen, vouwwanden en vliesgevels in één project

Glaspartijen vormen een belangrijk onderdeel van onze hedendaagse architectuur. Ze zorgen voor voldoende licht in alle ruimtes en een onbeperkt zicht op de omgeving. Voor de 21 grondgebonden eengezinswoningen en 298 appartementen op de Middenkavel in Laan van Spartaan produceerde Aliplast verschillende aluminium raam- en gevelsystemen, die door Stalku Geveltechniek gemonteerd werden. In nauw overleg met aannemer UBA Bouw werden aanpassingen aan de profilering gedaan, waardoor de kozijnen eenvoudiger gemonteerd konden worden.

Aliplast is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van aluminium systemen voor ramen, deuren, schuifsystemen, vouwwanden, serres en gordijngevels. Dit project is een mooi voorbeeld van de mogelijkheden, want het omvat niet alleen Max Light en Futural ramen en VG 500 schuiframen, maar ook Panorama vouwwanden én MC Wall vliesgevels. “Aangezien ontwikkeling, extrusie, assemblage, poedercoating en zelfs transport bij ons onder één dak gebeurt, konden we het bouwteam een betrouwbare levertermijn garanderen”, zegt Marc Mulders, sales manager Nederland bij Aliplast. “Het waren echter vooral de kwaliteit van de producten én de flexibiliteit om de systemen aan hun specifieke wensen aan te passen, die voor aannemer UBA Bouw doorslaggevend waren om met ons samen te werken.”

Raamsystemen Futural en Max Light

Futural is een 3-kamersysteem met thermische onderbreking voor binnendraaiende aluminium ramen en binnen- en buitendraaiende deuren. Dit aluminium raamsysteem heeft een inbouwdiepte van 65 mm voor het buitenkader en 69 mm voor de vleugel met een glasdikte tot 61mm. De ramen hebben een U-waarde van 1,5 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een geluiddemping Rw tot 45,2 dB. “De Max Light aluminium ramen zijn ontworpen voor architecturale projecten die de combinatie van minimalistische esthetiek, hoogwaardige thermische isolatie en comfort vooropstellen. Er zijn 4 varianten – Design, Invisible, Modern en Steel – waarvan de laatste twee gebruikt werden in het project Laan van Spartaan”, legt de sales manager uit. “Deze Max Light Modern en Steel hebben een minimale aanzichtbreedte bij een binnendraaiend raam van 35 mm zowel voor kader als vleugel. Bij een binnendraaiende deur hebben kader en vleugel een aanzichtbreedte van respectievelijk 35 en 68 mm. Op vraag van de aannemer ontwikkelden we voor Laan van Spartaan een speciaal profiel. Terwijl de aanslag normaal 15 mm bedraagt, werd nu geopteerd voor 22 mm. Daardoor konden de kozijnen beter geplaatst worden en waren er meer stelmogelijkheden, wat voor minder problemen op de bouwplaats zorgde.”

Schuifsystemen VG 500 en vouwwanden Panorama

Met de VG500 koos het bouwteam ook voor een universeel schuifraam dat ruimschoots beantwoordt aan alle hedendaagse eisen rond glasdikte, vleugelhoogte en isolatiewaarden. Het is dé oplossing voor grotere formaten met een vleugelgewicht tot 200 kg als hefschuif- en 300 kg als schuifsysteem en een glasdikte tot 43 mm. Dit systeem heeft een U-waarde van 1,2 W/m²K. Dankzij de vlakke dorpel is dit schuifraam drempelloos. De Panorama vouwwand is de overtreffende trap van een schuifraam, want hiermee kan een woning volledig opengeschoven worden. Bij mooi weer zorgt het voor de ideale beleving van de buitenruimte en bij slecht weer voor een perfecte afsluiting. Dit elegante vouwwandsysteem kan 2- tot 8-delig geleverd worden met een maximaal vleugelgewicht van 100 kg. Het heeft een inbouwdiepte van 75 mm met beglazing tussen de 16 en 50 mm.

Vliesgevels MC-Wall

Tot slot werd ook de MC Wall vliesgevel geselecteerd. “Bij het ontwikkelen van deze oplossing hebben we er alles aan gedaan om de ontwerpvrijheid van de architect zo groot mogelijk te houden. Zo kan men verticale en schuine gevels eenvoudig met elkaar koppelen. Dankzij het glasgewicht tot 600 kg zijn gigantische raampartijen mogelijk”, sluit Mulders af. “Met een U-waarde van 0,97 W/m²K scoort deze alles-in-één vliesgevel ook goed op het vlak van isolatie en met een glasdikte van 59 mm kunnen bijna alle beschikbare glastypes geïntegreerd worden. Naast esthetiek en isolatie springt ook de brandwerendheid in het oog. Voor dit systeem zijn certificaten tot EI120 beschikbaar.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details