Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Utiliteitsbouw

AFAS Experience Center, Leusden | Maatwerkgevels in vijf tinten grijs

De gevels van het kantoor, theater en middendeel van het AFAS Experience Center, bestaande uit staalskeletelementen en aluminium composiet afwerkingspanelen,...

img_0455-kopieren

3 april 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De gevels van het kantoor, theater en middendeel van het AFAS Experience Center, bestaande uit staalskeletelementen en aluminium composiet afwerkingspanelen, zijn geleverd door maatwerkproducent Leebo Intelligente Bouwsystemen. De elementen zijn in eigen beheer CNC-gefreesd en gecombineerd met de stalen achterframeconstructie LeeFrame, net als de LeeBond-afwerkingspanelen in eigen beheer ontwikkeld. In de loop van 2020 wordt de montage afgerond.

Hoofd Calculatie/Verkoop Jan Couwenberg: “Wij verzorgen voor het AFAS Experience Center zowel de engineering, productie, levering als montage van de gevels plus achterconstructie. In totaal gaat het om 20.000 ondoorzichtige gevelelementen, waarvan 13.000 unieke elementen. LeeFrame is een binnenblad dat grote overspanningen mogelijk maakt en voornamelijk uit maatwerkframes wordt samengesteld, 1.150 in totaal. De gevels zijn afgewerkt met LeeBond, een lichte schil van aluminium composiet met een grote vormvrijheid en minimale toleranties. Deze worden uitgevoerd in vijf tinten grijs metallic.”

Flexibel

In eigen beheer meelopend in de bouwstromen van kantoor, theater en middendeel, zijn de gevels just-in-time door Leebo geleverd en geconstrueerd. Couwenberg: “Op afroep leveren wij vanuit onze eigen productielocatie in Nieuwkuijk; daar staan de juiste elementen klaar, en wat is aangeleverd in Leusden wordt dezelfde dag nog gemonteerd met hoogwerkers. De grootste serie repeterende elementen is 23 stuks. We moeten dus flexibel zijn met zes tot achttien man op locatie. Je leert iedere dag bij, wij werken niet op standaard uren en de productie wordt op dagelijkse basis aangepast.”

Blowerdoortests

Begin dit jaar worden de levering en montage van de gevelelementen afgerond; verder in 2020 levert en monteert Leebo nog een serie LeeBond-elementen voor de interieurs van de diverse bouwdelen. De testfase is in volle gang: voor de blowerdoortests wordt de extreem hoge waarde van 750 Pascal gehanteerd. “Die tests zijn in delen al geslaagd; de hoofdaannemer wil nog een eindbeeld realiseren. Ook zijn in de winterperiode warmtebeelden gemaakt van de gevels, alles in het kader van de vaststelling van de juiste thermische werking”, besluit Couwenberg.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%