Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
78 huurappartementen en verschillende kantoorruimtes in twee identieke torens
De onderste plint bestaat uit metselwerk, terwijl de gevels van de appartementen met wit stucwerk bekleed zijn. De appartementen zijn uitgerust met lichtgewicht balkons.

78 huurappartementen en verschillende kantoorruimtes in twee identieke torens

Zo realiseren projectontwikkelaar Snijder Vastgoed Ontwikkeling en Bouwbedrijf Kooi het project Bouma Estate, waar a.s.r. real estate 78 appartementen kocht. AAS Architecten ontwierp een gebouw bestaande uit twee identieke torens, verbonden door een parkeergarage. Elk gebouw omvat zes verdiepingen vol appartementen en kantoorruimten op de begane grond en een deel van de eerste etage. De plint bestaat uit metselwerk, de gevels van de appartementen worden in wit stucwerk uitgevoerd.

Bouma Estate bestaat uit twee identieke torens, die los van elkaar staan en verbonden worden door de parkeergarage. (Beeld: Ardito)

Het Europapark, ten zuiden van het stadscentrum van Groningen, is in volle ontwikkeling. Aan de Boumaboulevard, de centrale ader van het gebied, verrijst momenteel woon- en werkgebouw Bouma Estate, goed voor 7.500 m² aan wooneenheden, 3.100 m² aan kantoorruimten en een parkeergarage met een oppervlakte van 3.000 m². Dit project wordt aangesloten op het gebieds-WKO van WarmteStad. “De eerste stappen voor dit project dateren al van 2 à 3 jaar geleden, maar recent kwam er nog een extra opdrachtgever bij. Vastgoed vermogensbeheerder a.s.r. real estate kocht 78 appartementen voor het middenhuursegment en 60 parkeerplaatsen van Snijder Vastgoed Ontwikkeling. De appartementen hebben een omvang van 70 m² tot 90 m² en zullen naast de leefruimte en keuken onder meer twee slaapkamers, een berging en een royaal balkon omvatten”, vertelt Vincent Eefting van Bouwbedrijf Kooi. “Bouma Estate bestaat uit twee identieke gebouwen met in totaal zeven bouwlagen. De torens staan los van elkaar en zijn verbonden door de gemeenschappelijke parkeergarage, die halfverdiept ten opzichte van het maaiveld wordt gerealiseerd. De wooneenheden komen op de eerste tot en met zesde verdieping, terwijl op de begane grond en op een gedeelte van de eerste etage kantoorruimten voorzien zijn. Die begane grond is bovendien 1,20 meter boven het maaiveld getild.”

Dit nieuwbouwproject wordt opgetrokken uit betonnen constructie-elementen. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang.

Betonconstructie

Dit nieuwbouwproject wordt opgetrokken uit betonnen constructie-elementen. De plint, bestemd voor de kantoren, wordt afgewerkt met metselwerk, terwijl de gevels van de appartementen opvallen door een bekleding met licht stucwerk. “Voor de betonconstructie gebruiken we zowel in het werk gestort beton als prefab betonelementen. De betonpalen en funderingen werden in het werk gestort. De begane grond bestaat uit kanaalplaatvloeren met een druklaag en alle bovenliggende verdiepingen worden met in het werk gestorte breedplaatvloeren gerealiseerd. De eerste drie bouwlagen steunen op kolommen met balkbodems. De ronde kolommen worden in het werk gestort, terwijl de vierkante balken geprefabriceerd op de bouwplaats worden geleverd. De bovenliggende verdiepingen worden opgetrokken uit een combinatie van holle wanden en massieve prefab wandelementen. Alle appartementen beschikken ook over een riant balkon. Deze lichtgewicht buitenruimte bestaat uit een betonnen buitendeel met een afdektegel en wordt kant-en-klaar op de bouwplaats geleverd”, licht Eefting toe. “Aangezien dit gebouw een stapeling van verschillende functies is, werd er zeer veel aandacht besteed aan de stabiliteit. Zo werd een plan gemaakt om de structuur van de wanden in de appartementen perfect af te stemmen op de kolommenstructuur in de parkeergarage en kantoren.”  

Bouwinfo

Opdrachtgever 
Snijder Vastgoed Ontwikkeling, Groningen & a.s.r. real estate, Utrecht

Architect 
AAS Architecten, Groningen

Hoofdaannemer 
Bouwbedrijf Kooi, Appingedam

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details