Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Thema's & Specials

50 jaar ervaring in architectonisch beton, met oog voor architect en aannemer

De gevel van het Gerechtsgebouw Breda is na een intensief DBFMO-tendertraject in samenwerking met opdrachtgever In Balans door Decomo bemonsterd...

gerechtgebouw-breda1

6 december 2019 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De gevel van het Gerechtsgebouw Breda is na een intensief DBFMO-tendertraject in samenwerking met opdrachtgever In Balans door Decomo bemonsterd en geleverd. Bij de trapeziumvormige volumes, om en om geschikt in de plint, de middenbouw en het bovenbouwdeel spelen de grote raampartijen en het architectonisch prefabbeton van onder meer de dragende sandwichelementen een cruciale rol in de materialisering van het transparante ontwerp.

Denken vanuit de architect

Decomo heeft mee-ontwikkeld aan het gevelconcept, dat zowel is uitgevoerd met enkelschalige als sandwich betonelementen. Hulstaert: “De betonmix voor de plintelementen en de buitenplaat van de sandwichelementen is samengesteld, rekening houdend met de wens van de architect om met eenzelfde samenstelling verschillende verschijningsvormen te kunnen realiseren. Er heeft zich een zorgvuldig proces afgespeeld waarin geëxperimenteerd is met drie afwerkingsmethoden. De gevelelementen zijn gezoet, gezuurd, dan wel geprofileerd/gestraald. Hiermee konden wij optimaal laten zien dat architectonisch beton op maat kan worden vormgegeven, zowel qua productie- als afwerkingsmethode. Het resultaat mag er zijn.”

Werelden verbinden

Decomo beweegt zich op de Nederlandse markt vanuit de eigen kracht, aldus Hulstaert. “Dat houdt in: wij ontwikkelen en engineeren met iedereen mee en luisteren hierbij naar alle partijen, van opdrachtgever tot montagebedrijf. We nemen in het voortraject vrijblijvend de tijd om alle wensen van bijvoorbeeld constructeur, architect, hoofdaannemer en gevelbouwer maximaal te integreren in onze prefab gevelelementen. Deze aanpak zorgt voor de nodige klik tussen partijen en garandeert een goede start van een verdere samenwerking. Wij zijn zelfbewust genoeg om alleen in te stappen wanneer de architect een doorslaggevende rol heeft. Met de architect begint alles: hij bedenkt het esthetische concept en de materialisatie. Wij denken mee met de aannemers. Decomo is ooit gestart vanuit de aannemerij en wij kunnen de werelden van ontwerp en uitvoering goed verbinden, vanuit 50 jaar ervaring in het architectonisch beton, in al zijn verschijningsvormen.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%