Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Zonnepanelen en duurzame dakbedekking voor op de daken!

Zonnepanelen en duurzame dakbedekking voor op de daken!

Vanaf 2025 wil het kabinet  zonnepanelen verplichten op nieuwe gebouwen. Het gaat om gebouwen met een dak waarvan het oppervlakte groter is dan 250 m2. Dit zijn werk gerelateerde gebouwen waaronder: winkels, fabrieken en andere bedrijven  (NOS, 2022). Derbigum kan door deze ontwikkelingen profileren met het No Roof To Waste concept, wat staat voor duurzaamheid en circulariteit van platte daken.

Aanbod

Derbigum biedt een ruim assortiment aan duurzame dakbedekking. Door het recyclen van oude dakbedekking van sloopdaken, snijresten en productieresten worden nieuwe producten geproduceerd, waaronder de Derbigum NT en de Derbicoat NT. 

Reductie Co2 uitstoot

Zonnepanelen en duurzame dakbedekking heeft een gezamenlijk doel, namelijk het reduceren van de Co2 uitstoot! Ook kunnen  zonnepanelen na  een lange levensduur gerecycled worden om nieuwe zonnepanelen mee te maken.  Op deze manier zijn zowel de duurzame dakbedekking van Derbigum en zonnepanelen recyclebaar.

Oplossing

De Derbicoat NT met toepassing van gerecycelde bitumen is met haar gecombineerde inlage een sterke onderlaag. De Derbicolor FR White als toplaag heeft een bewezen duurzaamheid van meer dan 40 jaar.  De met witte leislag afgewerkte dakbaan reflecteert het zonlicht en neemt weinig warmte op waardoor een verkoelend effect ontstaat.

“Een koeler dak heeft een positief effect voor de zonnepanelen.  Een  zonnepaneel functioneert beter met een lagere temperatuur dan bij extreme hitte” aldus John Poppelaars, Directeur Derbigum Nederland.

Duurzaam resultaat creëer je samen. De oplossing tussen zonnepanelen en duurzame dakbedekking ligt dan ook erg voor de hand.

Derbigum

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details