Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Wonen in een parkachtige omgeving
De bewoners zullen een stuk comfortabeler wonen in de nieuwe appartementen.

Wonen in een parkachtige omgeving

De woningen zijn onderverdeeld in 7 blokken waarvan 4 appartementencomplexen en 3 blokken met geschakelde bungalows. Ze hebben een oppervlakte van 75 tot 93 m² en zijn geschikt voor zowel vitale als minder vitale senioren. Het gaat om 99 huurappartementen, 37 koopappartementen, 12 huurbungalows en 6 koopbungalows. De appartementen bestaan uit 2 slaapkamers en een woonkamer. Nieuwe eigenaren konden echter kiezen voor een variant met 2 kamers. Ieder appartement beschikt op de begane grond over een binnenberging en een parkeerplaats. Bovendien is er rekening gehouden met duurzaamheid. De appartementen hebben PV-panelen voor de algemene voorzieningen en er zijn PV-panelen geplaatst op de bungalows. De woningen hebben een mooi uitzicht over de groene omgeving. Hiervan kunnen de bewoners zeker genieten, vanaf de glooiende terrassen die steeds verspringen. Ook de lagere bebouwing kreeg een glooiende vorm, waardoor alle gebouwen duidelijk bij elkaar passen.

Verouderd gebouw

“Het bestaande pand van Serviceflat Oranjewoud was dusdanig verouderd dat deze niet meer aan de eisen van deze tijd voldeed. In het voortraject is gekeken of het bestaande pand behouden kon blijven en of een upgrade mogelijk was middels renovatie. Helaas bleek dat niet mogelijk”, vertelt Van Wijnen-projectleider Barry Stuiver. De nieuwe woningen zijn gefaseerd opgeleverd, waardoor er geen tijdelijke huisvesting nodig was. De bouw startte in het voorjaar van 2019 en de eerste oplevering was in september 2020. Begin 2021 waren alle woningen klaar.   

Inmiddels zijn alle woningen opgeleverd. (Beeld: Marcus van Gelder)

Herinrichting omgeving en paviljoen

Het oude pand wordt gesloopt wanneer alle bewoners zijn verhuisd naar hun gloednieuwe woningen. Daarvoor in de plaats komt een park met een vijver, nieuwe en bestaande bomen, hagen, borders, water, lanen en paden. Stuiver: “Het herinrichten van de omgeving duurt tot eind 2021. Het ziet er nu al mooi uit, maar het wordt echt prachtig. Het zal hier erg mooi wonen zijn.” Niet alleen de bewoners kunnen genieten van deze mooie omgeving, maar ook wandelaars en fietsers. Geparkeerde auto’s worden omzoomd door groen, zodat ze niet in het zicht staan.

Het bestaande paviljoen bleef tijdens de nieuwbouwwerkzaamheden als algemene ruimte behouden en biedt na de verbouwing ruimte aan een grand café, maaltijdservice, kapsalon, servicewinkel, fysiotherapeut, bibliotheek, pedicure en schoonheidsspecialist. Daarnaast kunnen bewoners gebruik maken van 24/7 alarmering. Iedere woning heeft een alarmsysteem waarmee een spreek-luisterverbinding kan ontstaan met de aanwezige zorgmedewerkers. De zorgvraag wordt op maat beantwoord. De stichting kan verder ook nog bemiddelen in het verkrijgen van huishoudelijke hulp en een wasservice.

Actief leven binnen een schitterende omgeving

Inmiddels zijn vrijwel alle woningen verkocht en verhuurd. De eigenaren kunnen er  genieten van een actief leven binnen een schitterende omgeving. Bewoners hebben zelf ook mee kunnen denken bij het ontwerp en tijdens het project, vertelt Stuiver. “In een voorstadium zijn de wensen van bewoners en personeelsleden geïnventariseerd. Ook de eigenaar heeft veel bepaald aan de hand van een Programma van Eisen. Gedurende de bouw zijn er een paar bijeenkomsten geweest met bewoners en alle betrokkenen, maar gaandeweg heeft corona hier een stokje voor gestoken.” Gelukkig verliep de bouw ondanks corona voorspoedig en konden de woningen op tijd opgeleverd worden.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details