Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Vliesgevels en kozijnen. Samenwerking verkortte de uitvoeringstijd

Vliesgevels en kozijnen. Samenwerking verkortte de uitvoeringstijd

Voor Thermo Konstrukties zit het werk erop. Het nieuwe bedrijfspand van Eurofast werd voorzien van 1.000 m2 vliesgevels en 110 m2 kozijnen. Het hele proces, van ontwerp tot montage, werd begeleid door Thermo Konstrukties.

Voor de vliesgevels ontwierp Thermo Konstrukties zwaarden om de horizontale gevelbeplating (uitgevoerd door derden) te verankeren. Zij plaatste de zwaarden ter hoogte van de eerste verdieping en langs de dakrand, zodat de leverancier van de gevelbeplating hieraan zijn achterconstructie kon bevestigen.

Welkome tijdswinst

Voor de verankering van de vliesgevels liet Thermo Konstrukties vooraf gaten en schetsplaten opnemen in de staalconstructie. “Als de situatie zich hiervoor leent, proberen wij dit altijd mee te laten nemen door de staalleverancier”, vertelt Stan Giepmans, projectengineer van Thermo Konstrukties. “In dit geval leverde het bovendien een welkome tijdwinst op.”

Minimaal verschil

Na plaatsing werden de vliesgevels voorzien van blanke triple beglazing ter plekke van de doorzichtdelen en shadowboxpanelen onder de horizontale gevelbeplating. De shadowboxpanelen werden aan de buitenzijde uitgevoerd met dezelfde beglazing als in de doorzichtdelen. Zo werd het verschil met de doorzichtbeglazing minimaal. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details