Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Terug naar overzicht

Isocab by Kingspan

Isocab by Kingspan – oplossingen voor gecontroleerde omgevingen

Ontdek de voordelen voor de voedingssector, de farmaceutische industrie en koel- en vriesopslag.

De oplossingen van Isocab by Kingspan – zoals geïsoleerde sandwichpanelen – bouwen al meer dan 50 jaar aan de ideale omstandigheden voor de productie, opslag of verkoop van goederen. Zowel bij positieve als negatieve temperaturen.

Onze geïsoleerde sandwichpanelen bestaan uit twee staalplaten met daartussen een isolerende kern. Die kern bestaat ofwel uit steenwol (Decaroc sandwichpanelen) ofwel uit ons eigen QuadCore hardschuim (QuadCore IND sandwichpanelen). De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, lengtes, kleuren en coatings. Zo kiest u het paneel dat het beste bij de omstandigheden van uw project past.

Daarnaast kan u bij ons ook terecht voor onder andere rookluiken, platdakoplossingen, akoestische panelen, bedrijfsdeuren en geïsoleerde deuren.

Welke oplossing u ook kiest, u mag vertrouwen op deze voordelen:

1.    Betrouwbare brandveiligheid

Brandreactie

Onze geïsoleerde sandwichpanelen worden uitvoerig getest op hun brandprestaties, zoals op vlak van brandreactie. Zo hebben panelen met QuadCore kern een brandreactieklasse B-s1,d0 volgens EN 13501-1:2018 en dit voor paneeldiktes van 60 tot 200mm. Onze steenwolpanelen worden geklasseerd als A2-s1, d0, conform EN 13501–1: 2018 voor paneeldiktes van 60 tot 300mm.

Dat wil zeggen dat beide types panelen niet bijdragen tot het fenomeen van flashover waarbij een brandhaard overslaat van de ene ruimte naar de andere. Dit onder andere omdat de panelen geen brandende deeltjes verliezen die de brand in snel tempo zouden kunnen verspreiden. Bovendien produceren QuadCore en Decaroc sandwichpanelen in geval van brand nauwelijks rook, wat de voedingsindustrie en de farmaceutische sector een groot voordeel biedt.

Brandwerendheid

Testen tonen aan dat QuadCore IND en Decaroc sandwichpanelen goed scoren op vlak van brandwerendheid. De panelen behouden bij contact met vuur hun integriteit tot wel 4 uur (EI240), afhankelijk van de toepassing en de paneeldikte.

Het voorbeeld slaat op Decaroc Sandwichpanelen met steenwol isolatiekern met een paneeldikte van 300mm. Deze panelen leggen een brandwerendheid EI240 voor.

FM Approval

Zowel Decaroc als QuadCore IND panelen zijn FM Approved:

  • Decaroc sandwichpanelen hebben een FM Global Approval 4880 voor scheidingswand en plafond en 4881 voor wand onder de naam Decaroc Agro-Alimentaire.
  • Isocab QuadCore IND sandwichpanelen hebben een FM Global Approval 4882/4881/4880 (40-220 mm) certificering onder de naam Isocab Industrial Agro-Alimentaire (IND).

2.    Sterke thermische isolatiewaarden

De lambdawaarde van QuadCore IND sandwichpanelen is 0,018 W/m.K volgens ons CE label. Dat biedt heel wat mogelijkheden bij het energiezuinig bouwen van gebouwen in de voedingssector, de farmaceutische sector en koel- en vriesopslag. Zo zijn QuadCore sandwichpanelen tot 10% dunner dan onze PIR-panelen voor dezelfde isolatiewaarde.

In vergelijking met Decaroc panelen zijn QuadCore IND sandwichpanelen tot wel 57% dunner voor dezelfde isolatiewaarde. Bovendien zijn QuadCore IND panelen heel wat lichter dan Decaroc panelen voor gelijkaardige thermische prestaties.

3.    Verantwoorde milieukeuze

QuadCore IND Sandwichpanelen hebben een goede productspecifieke EPD-waardering. Decaroc en Industrial IND panelen zijn gewaardeerd in de EPD’s van de branchevereniging PPA-Europe. Het QuadCore schuim bevat daarnaast geen halogeenvertragers, cfk’s, hfk’s noch vezels, en heeft een VOC-rating van A (Volatile Organic Compounds emissions rating: geen fijne deeltjes).

Isocab by Kingspan en de volledige Kingspan groep werkten een doorgedreven strategie uit om alle bedrijfsaspecten van de groep “Planet Passionate” te maken. Onze Planet Passionate strategie bestaat uit 10 doelstellingen om binnen de 10 jaar te bereiken op vlak van klimaatverandering, circulair bouwen en het beschermen van natuurlijke grondstoffen.

Zo zetten we in op elektrische voertuigen, produceren we met hernieuwbare energie, verwerken we PET-flessen in QuadCore isolatie, en vangen we regenwater op. De volledige strategie vindt u op de website van de Kingspan groep.

bedrijfsvideo

bedrijfsfoto's

algemene informatie

Services Geïsoleerde sandwichpanelen Adres Pontstraat 80
Waregem zone 11B 8791 Beveren-Leie
België
Telefoonnummer +32 56 73 43 26 E-mailadres [email protected] Website isocab.com

kaart

Gerelateerde artikelen

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details