Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
VDL-hoofdkantoor Eindhoven | Combinatie van plafondsystemen zorgt voor gewenste uitstraling hoofdkantoor VDL Groep

VDL-hoofdkantoor Eindhoven | Combinatie van plafondsystemen zorgt voor gewenste uitstraling hoofdkantoor VDL Groep

Door de combinatie van zichtbare en verdekte plafondsystemen van Rockfon krijgt elke ruimte van het vernieuwde VDL-hoofdkantoor niet alleen de gewenste uitstraling, maar ook een goede akoestiek en brandveiligheid.

Door de groei van VDL Groep was het bestaande hoofdkantoor te klein geworden en aan vernieuwing toe. Bij de revitalisatie van het gebouw koos het Brabantse familiebedrijf voor de systeemplafonds van Rockfon. “We werken al decennialang samen met VDL”, laat Oualid Rouchdi van Rockfon weten. “Dit komt onder meer vanwege onze productbeschikbaarheid: onze producten zijn altijd direct leverbaar. Daarnaast hebben we gezorgd voor een combinatie van zichtbare en verdekte plafondsystemen, waardoor elke ruimte de gewenste uitstraling krijgt.”

Het gaat hierbij om een ingetogen en functionele uitstraling, die onder meer tot stand komt door het gebruik van panelen met de verdekte kantafwerking D. Hierbij liggen de plafondpanelen een centimeter lager dan de profielen, waardoor ze uit het zicht vallen en een chiquere ambiance ontstaat. “Daarnaast hebben de panelen de hoogste waarden op het gebied van akoestiek en brandwerendheid”, geeft Rouchdi aan.

Kantoortuinen zonder geluidsoverlast

Voor de plafonds van de kantoren en de directiekamers heeft VDL Groep gekozen voor Rockfon Krios-panelen, vertelt Stijn Kennis, die als projectleider verantwoordelijk is voor de nieuwbouw- en renovatieprojecten van de VDL-gebouwen. Dankzij een lichtreflectie van 86 procent en een klasse-A-geluidsabsorptie zijn deze plafondpanelen met name geschikt in kantoortuinen waar veel mensen werken die niet gehinderd willen worden door teveel geluidsoverlast. Daarnaast zorgt de hoogste brandklasse A1 voor brandveiligheid. “Meestal zijn stramienmaten in kantoren 3,6 meter en kunnen alleen plafondpanelen van 600 millimeter worden toegepast”, weet Kennis. “Rockfon Krios kan echter in verschillende afmetingen worden geleverd. Deze systemen zijn ideaal, omdat ze op maat gemaakt kunnen worden. In het gerenoveerde VDL-hoofdkantoor zijn de plafondpanelen in een veelvoud van 800 millimeter gemaakt, omdat dit kantoor stramienmaten van 4 meter heeft.”

Het aangelegde plafondsysteem in de gangen.

Egaal geheel dankzij verdekt profielsysteem

In de gangen van de directieafdeling zijn deze grotere panelen, voorzien van de kantafwerking D, geplaatst in een verdekt plafondsysteem waarbij de panelen niet zichtbaar zijn. In dit volledig verdekt profielsysteem, dat Rockfon speciaal voor VDL heeft ontwikkeld, zijn de plafondpanelen demonteerbaar voor een eenvoudige toegang tot de installaties in het plenum. Dankzij een speciale systeemvariant is het mogelijk de hoofdprofielen op 1.800 millimeter afstand van elkaar te plaatsen, waarbij minder ophangpunten nodig zijn. “De keuze voor een verdekt profielsysteem is een eenvoudige manier om een upgrade te geven aan een plafondsysteem doordat een egaler geheel ontstaat”, aldus Rouchdi.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details