Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Utiliteitsbouw

VDL-hoofdkantoor Eindhoven | Combinatie van plafondsystemen zorgt voor gewenste uitstraling hoofdkantoor VDL Groep

Door de combinatie van zichtbare en verdekte plafondsystemen van Rockfon krijgt elke ruimte van het vernieuwde VDL-hoofdkantoor niet alleen de...

hoofdkantoor-vdl-groep-in-eindhoven

14 november 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Door de combinatie van zichtbare en verdekte plafondsystemen van Rockfon krijgt elke ruimte van het vernieuwde VDL-hoofdkantoor niet alleen de gewenste uitstraling, maar ook een goede akoestiek en brandveiligheid.

Door de groei van VDL Groep was het bestaande hoofdkantoor te klein geworden en aan vernieuwing toe. Bij de revitalisatie van het gebouw koos het Brabantse familiebedrijf voor de systeemplafonds van Rockfon. “We werken al decennialang samen met VDL”, laat Oualid Rouchdi van Rockfon weten. “Dit komt onder meer vanwege onze productbeschikbaarheid: onze producten zijn altijd direct leverbaar. Daarnaast hebben we gezorgd voor een combinatie van zichtbare en verdekte plafondsystemen, waardoor elke ruimte de gewenste uitstraling krijgt.”

Het gaat hierbij om een ingetogen en functionele uitstraling, die onder meer tot stand komt door het gebruik van panelen met de verdekte kantafwerking D. Hierbij liggen de plafondpanelen een centimeter lager dan de profielen, waardoor ze uit het zicht vallen en een chiquere ambiance ontstaat. “Daarnaast hebben de panelen de hoogste waarden op het gebied van akoestiek en brandwerendheid”, geeft Rouchdi aan.

Kantoortuinen zonder geluidsoverlast

Voor de plafonds van de kantoren en de directiekamers heeft VDL Groep gekozen voor Rockfon Krios-panelen, vertelt Stijn Kennis, die als projectleider verantwoordelijk is voor de nieuwbouw- en renovatieprojecten van de VDL-gebouwen. Dankzij een lichtreflectie van 86 procent en een klasse-A-geluidsabsorptie zijn deze plafondpanelen met name geschikt in kantoortuinen waar veel mensen werken die niet gehinderd willen worden door teveel geluidsoverlast. Daarnaast zorgt de hoogste brandklasse A1 voor brandveiligheid. “Meestal zijn stramienmaten in kantoren 3,6 meter en kunnen alleen plafondpanelen van 600 millimeter worden toegepast”, weet Kennis. “Rockfon Krios kan echter in verschillende afmetingen worden geleverd. Deze systemen zijn ideaal, omdat ze op maat gemaakt kunnen worden. In het gerenoveerde VDL-hoofdkantoor zijn de plafondpanelen in een veelvoud van 800 millimeter gemaakt, omdat dit kantoor stramienmaten van 4 meter heeft.”

Het aangelegde plafondsysteem in de gangen.

Egaal geheel dankzij verdekt profielsysteem

In de gangen van de directieafdeling zijn deze grotere panelen, voorzien van de kantafwerking D, geplaatst in een verdekt plafondsysteem waarbij de panelen niet zichtbaar zijn. In dit volledig verdekt profielsysteem, dat Rockfon speciaal voor VDL heeft ontwikkeld, zijn de plafondpanelen demonteerbaar voor een eenvoudige toegang tot de installaties in het plenum. Dankzij een speciale systeemvariant is het mogelijk de hoofdprofielen op 1.800 millimeter afstand van elkaar te plaatsen, waarbij minder ophangpunten nodig zijn. “De keuze voor een verdekt profielsysteem is een eenvoudige manier om een upgrade te geven aan een plafondsysteem doordat een egaler geheel ontstaat”, aldus Rouchdi.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%