Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Tijdsverlies en faalkosten door vaak het wiel opnieuw uit te vinden in de bouw
Jasper Sluimer bij project Havenlofts / Foto: Velox

Tijdsverlies en faalkosten door vaak het wiel opnieuw uit te vinden in de bouw

Jasper Sluimer heeft een duidelijke visie op de bouw en hoe hij daarin wil werken. Bij de oprichting van BIK bouw in 2015, waren de ambities dan ook glashelder: “We willen niet alleen het leukste bedrijf zijn om mee en bij te werken, maar we willen beter en slimmer samenwerken in de hele keten.”

BIK bouw. Het bekt zó lekker dat je bijna zou vergeten dat BIK een afkorting is. Het staat voor Bouwen in Ketensamenwerking, en dat is precies waar het bij BIK bouw allemaal om draait. Sluimer: “Wij betrekken niet alleen onderaannemers vanaf het begin bij onze projecten, maar ook leveranciers. En we werken actief samen met kennispartners. Door alle beschikbare kennis te combineren, ontstaan immers de beste oplossingen.” Die aanpak beklijft. “We worden steeds vaker gevonden door opdrachtgevers”, vertelt Sluimer zes jaar na de oprichting van het bedrijf. De omzet van zijn bedrijf is gegroeid naar zo’n 30 miljoen en de onderscheidende aanpak om integraal samen te werken valt op in de vaak nog traditionele bouwsector.

EFFICIËNTER EN BETER BOUWEN

Sluimer: “In de bouw vinden we op projecten nog vaak opnieuw het wiel uit. Met als gevolg tijdverlies en faalkosten. Door vooraf te standaardiseren en te automatiseren, kunnen we veel efficiënter en beter bouwen.” Een voorbeeld van die conceptuele- en industriële aanpak is het innovatieve renovatieconcept 2ND skin, dat BIK bouw lanceerde. Hierbij wordt de schil van bestaande woningen in korte tijd voorzien van een nieuwe, hoogwaardig geïsoleerde ‘tweede huid’. Met dit concept, ontwikkeld met partners als de TU Delft en Climate-kic, zijn al meer dan 300 woningen succesvol verduurzaamd.

“Door alle beschikbare kennis te combineren, ontstaan de beste oplossingen”

CIRCULAIR

Bij 2ND skin valt de ketensamenwerking samen met een ander speerpunt van het bedrijf: circulariteit. BIK bouw wil in 2030 de bedrijfsvoering energieneutraal hebben en alle producten energieneutraal realiseren. De circulaire transformatie van het iconische Rotterdamse zwembad Tropicana was wat dat betreft een prachtig referentieproject voor BIK bouw. “Partijen weten ons steeds vaker te vinden, bij tenders of om vrijblijvend mee te denken. Wij delen onze kennis en ervaringen ook graag met de markt”, vertelt Sluimer.

DE BOUW LEUKER MAKEN

In een krappe arbeidsmarkt maakt BIK bouw het verschil door veel aandacht te besteden aan een goede match met nieuwe medewerkers. Sluimer: “Het is belangrijk dat mensen goed passen bij onze waarden en onze aanpak en om die mensen vervolgens in hun kracht te zetten.” Voor tijdelijke versterking wordt nauw samengewerkt met Velox: “De meerwaarde van Velox zit, naast de kwaliteit van de mensen, ook in het meedenken. Bijvoorbeeld over wat alle ontwikkelingen betekenen voor de competenties van medewerkers, nu en in de toekomst. Of over hoe je met strategisch personeelsbeleid aantrekkelijk blijft in de markt”, aldus Sluimer. “De visie van Velox past dan ook goed bij onze ketengedachte. Want alleen samen kunnen we de bouw nog leuker maken!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details