Platform over nieuwbouw, renovatie, restauratie en transformatie
Stille installaties voor scholen. De stilste dempers van Nederland
Dankzij de slangen en dempers van Panflex ervaren leerlingen en docenten geen geluidsoverlast.

Stille installaties voor scholen. De stilste dempers van Nederland

Panflex is fabrikant van ventilatiematerialen. Bij haar staat een gezond en veilig binnenklimaat voorop. En laat dit nou binnen scholen al jarenlang een enorm belangrijk onderwerp zijn! Panflex werkt voortdurend aan innovaties en nieuwe producten, zodat scholen kunnen genieten van de beste en stilste installaties.

Zowel voor centrale als decentrale systemen zijn er passende oplossingen.

“Onze ventilatieslangen en dempers zorgen voor een stille ruimte, waarin leerlingen en docenten gezond kunnen werken”, vertelt Henry Kale, key-accountmanager bij Panflex. “Volgens het Bouwbesluit mag een installatie op scholen maximaal 30 dB(A) produceren. Wij hebben de stilste dempers op de Nederlandse markt, die daar ruimschoots aan voldoen.” Zowel voor centrale als decentrale systemen zijn er passende oplossingen. Zo zijn er akoestische ventilatieslangen en dempers waar de installateur uit kan kiezen, met of zonder
antibacteriële coating. 

Nanozilver

Kale legt uit: “Onze ventilatieslang is vijf tot tien meter lang en onafgewerkt. Een demper heeft een vaste maat en is al vastgetapet op de gekozen diameter. Deze kan de installateur er in één keer op zetten. Beide hebben een nonwoven binnendoek en isolatie van ecosewol die ervoor zorgt dat er geen stofdeeltjes in de luchtstroom komen. Het voordeel voor de installateur is dat dit niet jeukt bij het installeren en het geeft een
betere demping.”

Dat Panflex steeds verder doorontwikkelt, blijkt ook uit de antibacteriële coating in een aantal slangen, wat bijdraagt aan een schone lucht zonder bacteriën en schimmels. Het op nanozilver gebaseerde systeem zorgt voor een veilige en schone ventilatie zonder geur. De milieuvriendelijke, ecologische coating houdt de slangen en de lucht langer schoon. Dit voorkomt allerlei gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid, slaapproblemen en longaandoeningen.

Verschil laten horen

Kale: “Wij geven graag vrijblijvend advies aan installateurs en scholen. Op het gebied van geluid is er nog veel onbekend, ook onder installateurs. Binnen ons experience center kunnen mensen bijvoorbeeld horen wat de mogelijkheden en verschillen zijn. En we geven kennissessies aan installateurs, samen met partners. Een goede installatie moet in balans zijn en goed werken, dus ook geluidstechnisch.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details